Hur man byter olja i en 1972 Yamaha DT1

Vid 1972 var Yamahas DT1 motorcykel i sitt fjärde år av produktion och hade infört många unga ryttare till Motocross racing och turridning. Idag är många av dessa 250 cc, kan tvåtaktsmotorer, enduro-stil motorcyklar fortfarande hittas på väg och spår, eftersom intresset för äldre japanska motorcyklar är för närvarande på uppgång. Medan vissa av dessa maskiner har återställts, många av de DT1s fortfarande existerar idag är i desperat behov av underhåll. Till skillnad från en fyrtakts motorcykel, är DT1 motor smörjs av en olja-och-bränsleblandningen, lämnar transmissionen med egen smörjmedel som måste ändras periodiskt. Saker du behöver
17 mm socket
Hylsnyckel
Oljetråg
butik trasa
85W transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Starta din DT1 och ta det för en kort (3 till 5 minuter) ride. Parkera motorcykeln med cykelställ, låt motorn svalna i minst 10 minuter.
2

Skruva av oljestickan från påfyllningsröret på höger sida av motorns vevhus, placerad bakom kick- börja spaken. Skruva överföring oljeavtappningsskruven, placerad under den centrala delen av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel, och tappa ur växellådsoljan i ett oljetråg.
3

Lift motorcykeln utanför sitt cykelställ och håll den i upprätt läge tills växellådsoljan rinner till en tunn rännil. Sänk motorcykeln tillbaka på sin cykelställ. Rengör avtappningspluggen spets med en ren butik trasa, sedan skruva in den i botten av motorns vevhus med 17 mm hylsa.
4

Fyll motorns vevhus med en liter 85W transmissionsolja genom höger vevhuslock s påfyllningsröret, med hjälp av en tratt. Ta bort tratten och placera mätstickan i påfyllningsröret, tills dess gängor vilar på läppen av påfyllningsröret. Dra ut oljestickan och ta del av oljenivån (det borde läsa "Full").
5

Skruva ut oljestickan helt på plats mot den högra vevhuslock, om oljenivån är nära "Full "linje. Om oljenivån ligger under "Add" linje, tillsätt en liten mängd 85W transmissionsolja, som behövs, och kontrollera sedan oljenivån igen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110908.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.