Motorcykel Avgassystem Myter och fakta

Många motorcyklister genom åren har rationaliserat att "högljudda rör rädda liv", som de rippa ifrån stoppljus i en hög decibel rytande. Sanningen i detta påstående är en kontroversiell fråga. De "Loud Pipe" Debatt

Förespråkare av högljudda pipe teorin hävdar att högljudda, unmuffled avgassystem bidrar till att varna andra bilister om att en motorcykel är i närheten. De tror att den bullriga motorcykeln är en mer synlig motorcykel och därmed mindre benägna att kollision med ett annat fordon.
Övertygelser vs Reality
Motorcyklister

som tror denna teori tror andra drivrutinerna automatiskt kunna hitta och undvika motorcykeln när de hör det. Men om motorcykeln är direkt framför ett annat fordon, kan förarna hitta inte en motorcykel genom ljud enbart på grund av resor vägs ljud.
Effekter på de offentliga
< p> Även motorcyklar och motorcyklister har sett i en mer positiv dager under de senaste åren, de fortfarande stöter på fördomar och antaganden av icke-ryttare. Alltför bullriga avgassystem kan skapa fientlighet i icke-ryttare som många anser de högljudda rören vara buller och förare av unmuffled cyklar vidrig och hänsynslös.
Effekter på Laws

Som svar på ett växande antal klagomål över hela landet, har lagstiftare i flera delstater antagit strategier för att reglera avgasljudet.
Effekter på maskinen

Även om det finns många efter -marknad avgassystem, vissa motorcyklister bort de inre mellanväggarna som tysta bruset av motorn. Denna förändring är oftast vagt och kan skada motorn genom att kasta bort luft-till-bränsle balans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106549.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.