Hur man byter svingarmen Bearings på en 600 Grizzly

Den bakre upphängningen på en Yamaha 600 Grizzly all-terrain fordon består av dubbla swingarms och en spole-over mono-shock. Lager inne knutpunkter på den främre änden av varje svingarmen tillåter armarna att svänga upp och ner när du stöter gupp. Vanligtvis installerar du nya lager som en del av ett utökat underhållsprogram eller när du byter en skadad svingarmen. Byta svingarmen lager på en 600 Grizzly kräver en bearing kit och grundläggande mekaniska kunskaper. Om det behövs, be en kvalificerad Yamaha mekaniker för hjälp. Saker du behöver
Bearing kit stand
Reparera eller blockerar trä
domkraft eller hydraulisk domkraft
metriska hylsor
Ratchet eller mutterdragare
tänger Låsa
lageravdragare
Spray smörjmedel
Shop trasor
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Höj bakhjulen från golvet med en reparation stativ eller trä block under motorn ramen. Ta klackarna på bakhjulen med en metrisk socket på en spärr eller en mutterdragare. Dra av bakhjulen för att komma till höger och vänster swingarms.
2

Placera ett träblock på undersidan av den bakre axelhus. Stötta bakvagnen genom att höja en domkraft eller hydraulisk domkraft mot undersidan av blocket.
3

Bänd dammskydden utanför näven på de främre ändarna av varje svingarmen med en skruvmejsel. Ta bort och byt lagren en i taget med hjälp av procedurerna i följande avsnitt.
Bearing Removal
4

Fäst låstänger på kanten av metallen kontakten på svingarm nav där dammskyddet avlägsnades. Vrid tången motsols och ta bort pluggen för att komma svängbulten. Spara pluggen.
5

Lossa och ta svängbulten inuti svingarmen navet med en hylsa och spärrskaft. Du kommer att märka en O-ring och cirkulära metallkrage på den inre stammen av bulten. Spara bulten, O-ringen och krage.
6

Bänd oljan ringstätning hållaren och gummi olja sigill ur inne i navet med en skruvmejsel, noga med att inte repa de inre ytorna av navet. Kassera låsringen och oljetätningen.
7

Montera käftarna på en liten lageravdragare mot den inre ytan hos lagret. Dra åt handtaget på avdragare medurs för att avlägsna lagret. Släng lagret.
8

Ta bort eventuellt damm eller skräp från insidan av svingarmen navet med spray smörjmedel och en trasa.
Lagerbyte

9

Montera det nya lagret ur satsen i svingarmen navet för hand. Håll den slutna änden av en stor hylsa mot den yttre ytan av lagret med en hand. Knacka på öppna änden av sockeln med en gummiklubba för att sittplats lagret helt i navet.
10

Montera tätningen gummilager ur satsen i navet för hand. Seat den mot lagret med stora uttag och gummiklubba. Montera låsringen ur satsen inuti navet och mot ansiktet på olja sigill.
11

Trä sparade svängbulten med O-ring och krage i mitten av svingarmen navet. Dra åt skruven med hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka den sparade metallpluggen hjälp låstängerna. Sätt tillbaka dammskyddet genom att knacka på den yttre änden av navet med en gummiklubba.
12

Montera bakhjulen. Dra åt klackarna med hylsa och spärrskaft eller mutterdragare. Sänk domkraften vid den bakre änden och ta bort träbiten. Ta reparation stativ eller kvarter från undersidan av motorns ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111531.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.