Ett tickande ljud i KX125

Kawasaki KX125 är en encylindrig , tvåtakts vattenkyld motorcykel . Den använder en variabel tungventil intag , och har en fem eller sex växellåda växlad manuell beroende på årsmodell . Som ett resultat av sin enkla design, det finns endast ett fåtal möjliga orsaker till en tickande buller i en KX125 . Reed Valve
p Om en av vassen på tungventilen är trasig eller skadad , kommer ett tickande ljud höras på insugssidan av motorn . Lyssna noga på var ljudet kommer ifrån . Om det låter som det kommer från där förgasaren bultarna är tungventilen sannolikt den skyldige .
Motor
En sliten kolv eller cylinder kan orsaka tickar . p Det kan vara dags att åter ringa din motor , och kolven kan få " lös " i hålet . Om tickande kommer inifrån motorn , är detta sannolikt den skyldige . Du kommer att behöva ta bort cylindern och göra några mätningar för att se till att du har diagnostiserats med tickande korrekt .
Transmission

Slitna hundar eller en böjd växelgaffel kan orsaka en tickande störningar ur transmissionen. En sliten koppling korg kan också vara den skyldige . Om tickande hörs bara när cykeln är i neutralläge eller kopplingen är inkopplad , är orsaken i transmissionen. Börja med kopplingen , och röra sig inåt i din diagnos .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110005.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.