Motorcykel Koppling felsökning

Kopplingen av motorcykeln styr hastigheten på cykeln. De flesta motorcyklar har en koppling kontroll på vänster handtag, som skiftar växel när spaken vrids tillbaka mot föraren. En felaktig koppling kan orsaka cykel att fungera dåligt och även sätta dig i fara. Felsöka koppling problem omedelbart. Delar
p Om din koppling missköter sig, ta en titt på var och en av de enskilda komponenterna. Kontrollera de tre plattor av kopplingen: tryckplattan, friktionsplattan och metallplattan. Kontrollera även kopplingsfjädrar och kopplingen korgen. För att göra detta, dränera växellådsolja från cykeln och lägga cykeln på sidan med kopplingssidan uppåt och mot dig. Ta bort kopplingskåpan eller motorhuven för att avslöja de mekanismer inuti. Du kan behöva ta bort flera komponenter för att få motorn täcka upp, t.ex. övergången /bromspedalen och kicken. Du kan också behöva tappa ur kylvätskan, kolla din instruktionsbok för din specifika modell. Titta in kopplingen för att se om någon av komponenterna är slitna eller torra. Addera fastbränd Koppling
p Om du upplever en fast koppling, se till att kopplingen kontrollerna är justeras enligt tillverkarens specifikationer. Dessutom, ta bort fjädrarna och se om de är för snäva. Även inne i kopplingen, se till att oljan inte förbränns eller slitna. Sätt in ny olja enligt viskositeten anges av din modell gör. Se till plattorna i kopplingen inte är slitna eller böjda, och se till att kedja eller rem för kopplingen är korrekt justerad. Dessa band är finjusteras och måste justeras precis rätt för maximal effektivitet. Kontrollera instruktionsboken för justering detaljerna. Om du känner dig osäker anpassa dem själv, har en professionell göra det.
Halkar eller Pladdrande Koppling
p Om din koppling slirar, kan du behöva justera en del av kontrollerna. Öppna kopplingen och ta bort fjädrarna. Mät deras längd och jämför med tillverkarens specifikationer. Byt ut slitna fjädrar. Kontrollera plattorna för att se till att de är i gott skick.
P Om din koppling är skramlande eller tjattrande, kan kopplingen kabeln vara sliten. Kontrollera integriteten av kopplingen kabeln och byt ut den vid behov. Kontrollera att friktionsplattorna inte bränns eller inte har glaserade av för mycket värme. Se till att membranet kopplingsfjädern förblir stram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106592.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.