Oljebyte Instruktioner för en Yamaha 650 Classic

Yamaha rekommenderar att byta olja i en 650 V-Star Classic Bike var 1000 miles och byte av oljefilter var 20.000 miles. Detta schema levererar smörjning till alla rörliga motordelar att undvika friktion och ser till att rena oljan cirkulerar i motorn. Ren olja kyler också motorn för att förhindra överhettning och de skador som kan uppstå. Saker du behöver
Oljetråg
Skiftnyckel
Shop handduk
Oljefilter
Oil
Visa fler instruktioner
1

Turn på motorcykeln och låt den gå på tomgång för att nå arbetstemperatur. Stäng av motorn och placera cykeln på dess centrum står så att det är nivån.
2

tag oljepåfyllningslocket och vrid den moturs för att lossa och ta bort det.

3

Lägg ut en Oljetråg under oljeavtappningspluggen under högra botten av cykeln. Placera en skiftnyckel på avtappningspluggen och vrid den moturs för att lossa och ta bort det. Låt oljan rinna helt från avtappningspluggen tills det inte längre droppar ut på cykeln.
4

Placera en skiftnyckel eller oljefilternyckel på filtret på höger sida nära framsidan av avgasröret. Vrid motsols för att lossa den. Låt resten av oljan rinna ur cykeln tills det inte längre droppar.
5

Häll några droppar olja på oljefiltret packningen. Torka oljan runt omkretsen av packningen med en butik handduk.
6

Placera det nya oljefiltret på cykeln och dra i en medurs med en skiftnyckel eller oljefilternyckel.

7

tillbaka avtappningspluggen och dra åt den i medurs riktning.
8

Häll ny olja i oljetanken reservoaren genom påfyllningshålet. Kontrollera mätstickan för att få en "Full" läsa eller kolla oljan fönstret för att uppnå en full tank.
9

Sätt på tanklocket och vrid det medurs.
10 < p> Starta Yamaha och låt den gå på tomgång. Observera botten av cykeln för oljeläckor runt filtret eller avtappningspluggen. Om det finns några olje droppar, dra åt filtret eller avtappningsplugg därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107826.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.