Typer av Chopper Bikes

Anpassa motorcyklar ofta innebär att ta bort de främre gafflarna och ersätta dem med en längre, mer stabil front. Denna "hackning" av och sedan tillsätta en modifierad front skapar en Chopper motorcykel. Även gjort för både utseende och åkkomfort, choppers är både gatan kryssare samt accessorized och kundanpassade show cyklar. Sedan hugga cyklar först blev populära på 1960-talet, har flera distinkta typer uppstått. Dessa används ofta som klasser för att döma chopper motorcyklar i konkurrensen. Hög Rider

En hög ryttare chopper innebär inte bara lägga de förlängda gafflar till framhjulet, men också mycket höga styret styrning. Höga ryttare gör ryttaren sitta upp högt i sätet för att nå handtagen. Även en estetisk aspekt är en del av de höga ryttare, de höga styret också stöd i att styra cykeln. De långa, låga chopper gafflar kan kräva ytterligare hävstång för smidig svarvning. De höga styret ger föraren detta inflytande. Om styret inte höjdes, då alternativet är att styret för att vara alltför bred.
Low Rider

låga ryttaren använder mer traditionella styret men också en kortare rake på framgaffeln. Detta kommer att förlänga hjulbasen och leda till en mer stabil gång utan den extrema profilen av en hög ryttare chopper. Low rider choppers liknar höga ryttare när det gäller anpassning som bakskärmen, ram och accent bitar (speglar, spakar, kedjeskydd, etc.) kan bytas ut för mer dekorativa alternativ.

Mest märkbar del av den låga ryttaren chopper är att ryttaren sitter längre på baksidan med styret förlängas för enkel åtkomst. Föraren kan sitta rakt upp eller lutade framåt. Denna position kan minska förarens övergripande profil och minska vind buffeting på motorvägshastigheter.
Bobbers

Inte alla anpassade choppers har de förlängda gafflar. Tidigare modifierade motorcyklar höggs och fendrar förkortas eller "knyckte." Detta ledde till namnet "Bobbers", som ofta höggs inte bara för utseende, men för prestanda. Riders vill race skulle bob sina fendrar, tillbehör och bränsletank för att minska cykelns vikt. Detta ledde till högre hastigheter utan att ändra motorns prestanda.

En Bobber skulle då ha framgafflar förändras, men detta var inte alltid nödvändigt för street racing. Komfort var inte lika viktigt som övre änden hastighet. Som längre gafflar skulle lägga vikt, var detta alternativ undvikit till förmån för mindre på cykeln, inte mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107334.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.