Hur ställa in tiden på en 1200 Goldwing

Det finns två typer av timing på en Honda GL1200 Gold Wing, tändning och ventiltider. Den ventiltider måste vara exakt, eftersom Gold Wing motorn är en störning motor, och allvarliga motorskador kommer att uppstå om det inte görs på rätt sätt. Ställa denna tidpunkt är relativt enkla, men måste göras med stor försiktighet. Ställa denna tidpunkt är endast nödvändigt när kuggremmar har tagits bort för byte. Tändningen är inställd från fabriken, och är inte justerbar utan köp av eftermarknaden komponenter. Saker du behöver
Standard metriska handverktyg
Stor platt skruvmejsel
Metall markör eller vit ut
Visa fler instruktioner
1

Ställ vevaxeln till övre dödpunkten. Ta tidpunkten kontakten från motorn fallet med den stora platt skruvmejsel, och ställ in "T" markeringen så den passar exakt med den linje i mitten av fönstret på fallet. När vrida motorn med bulten på generatorn, måste du använda en spärr och en djup sockel. Vrid inte det motsols, även om manualen säger till. Detta kan resultera i inre delar är lossade, och allvarlig skada kan uppstå. Om du passerar märket, hålla vrida motorn medurs tills märket kommer upp igen.
2

Markera tidpunkten märket på både vänster och höger kamaxel sidan remskivor med metall markör eller vit ut. Gör samma sak med inställningsmärkena på fallet. Detta gör det lättare att visuellt rada upp markeringarna när du installerar den nya kuggremmar.
3

Montera höger bältet sida timing först. Kör remmen runt vevaxeln remskiva, med Vänd inte det alls. Dra remmen inuti spännaren, lämnar sträckaren så lös som möjligt. Dra den runt kamaxelns remskiva, se till att inställningsmärkena exakt är uppradade. När bandet är på plats, dra åt spännaren bulten en aning. Kontrollera "T" märke i tidsfönstret, och se till att det fortfarande är uppradade exakt. Om det inte är, ta bort remmen och gör om processen tills "T"-märket är exakt i mitten samtidigt som inställningsmärkena är uppradade.
4

Upprepa processen för vänster kamrem. Se till att "T" markeringen och varumärkena timing för rätt Kamrem fortfarande är i linje när vänster timing märket är i linje. Vrid inte runt motorn alls förrän alla dessa märken är inriktade exakt, eftersom en skillnad på så lite som tre tänder på något av de redskap eller kamremmen kommer att leda till allvarliga motorskador.
5 < p> Dra spännaren bultarna. Vänd försiktigt motorn över med Ratchet och djupa uttag en gång, tills tidpunkten märket kommer tillbaka runt till mitten av fönstret. Kontrollera alla inställningsmärkena igen. När alla markeringar är i linje, och spännaren och alla remskivsskruvar har dragits åt, installera locken kamrem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110821.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.