Hur man ska värdera en begagnad motorcykel

Ungefär som att köpa begagnade bilar, köpa en begagnad motorcykel kan spara köparen tusentals dollar jämfört med att köpa nytt. Att köpa en begagnad motorcykel är särskilt populärt med helgen eller hobby ryttare som använder sin motorcykel för rekreation snarare än som en daglig form av transport. Du bör titta på flera olika aspekter när man utvärderar en begagnad motorcykel före köp. Viktiga faktorer i det slutliga beslutet går utöver cykeln själv, eftersom motorcykeln måste vara i gott skick och vara en bra passform för sin ryttare. Instruktioner
1

Utvärdera och avgöra vad du letar efter i en begagnad motorcykel innan du någonsin börjar handla. Att veta vad dina behov är, hur du tänker använda motorcykeln, vad din erfarenhet nivå är och vilken typ av prisklass du vill handla i kommer att hjälpa dig att få precis vad du behöver när du faktiskt gå och handla. Bestäm om du är villig att betala för mindre reparationer eller om cykeln måste vara i perfekt skick. Gör din forskning om olika typer av motorcyklar och deras nya och begagnade värderingar,. Kelley Blue Book har en motorcykel guide som kommer att förse dig med ungefärlig värden av olika motorcyklar du kanske överväger (se resurser)
2

Kontrollera över motorcykeln. Leta efter tecken på fysiska skador som tyder på att ägaren inte har väl omhändertagna cykeln eller att det kan ha varit inblandade i någon form av olycka eller lagts över på sin sida. Var uppmärksam på bucklor, repor samt ett överskott av eftermarknaden delar eller utrustning. Om ägaren har ersatt en god andel av cykeln, gjorde han förmodligen så av en anledning.
3

motorcykeln runt i olika hastigheter. Se till att allt verkar vara i gott skick, inklusive bromsar och belysning. Se till att du känner dig bekväm hantering av motorcykeln. Det borde vara ganska enkelt och bekvämt för dig att vända och styra, du vill inte ha en motorcykel måste du kämpa för att driva
4

Leta efter potentiella problem.. Kolla däckslitage, tillståndet i olja och vätskor. Var på jakt efter rost eller tecken på att motorcykeln inte kan vara i toppskick. Också, ta körsträcka beaktas. Ju mer använt cykeln är, desto mer sannolikt är det att så småningom ha ett problem.
5

Ta cykeln till en motorcykel mekaniker och ha det noggrant testade och utvärderade för mekaniska problem. Ta kostnaden för att reparera dessa problem i beaktande.
6

Utvärdera priset. Du vill inte betala för mycket, särskilt om motorcykeln har mekaniska problem som du kommer att reparera eller om den är äldre. Vet vad du betalar för och vad det är värt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108943.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.