Hur enkelt installera en koppling på en motorcykel

Motorcykeln kopplingen är den del av transmissionen som gör att kraften från motorn till frikopplas samtidigt flytta, start och stopp. En motorcykel koppling skiljer sig från en på en bil att den består av ett antal fiber plattor och metallplåtar växelvis arrangerade. Dessa ingår i en koppling korganordningen. En koppling är våt eller torr, och den påverkas av antingen en kabel eller en hydraulisk montering. För att enkelt installera en koppling på en motorcykel, kommer du att behöva en service manual för specifika åtgärder, och några grundläggande verktyg. Saker du behöver Kundservice manuell
Basic Hylsnyckelsats
kopplingsmuttern Tool Review Oil
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur motoroljan om din motorcykel har en våt koppling. Om den har en torr koppling, kan du hoppa över det här steget. Byt oljefilter samt, som en misslyckad koppling kommer ofta skicka fiber eller metall partiklar i oljan och smutsiga filtret.
2

bort kopplingskåpan. Om du har en våt koppling, kan du behöva ta bort kopplingen kabeln eller kopplingscylindern först. Rådgör med din specifika motorcykel manual. När du har tagit bort kopplingskåpan, ställ den åt sidan.
3

Lossa skruvarna yttre kopplingskorg till innerkopplingen korgen. Det finns vanligtvis sex till åtta bultar, beroende på storlek och typ av din motorcykel. Ofta finns det en speciell navmuttern i mitten som du behöver ett speciellt verktyg koppling nöt att ta bort. Rådfråga din manual för artikelnummer. Dessa uttag är ofta tillgängliga hos din lokala mc butik. Ta kopplingsskivorna, lägga ut dem på en ren, torr arbetsyta. Notera i vilken ordning du tog bort dem.
4

Inspektera innerkopplingen korgen. I många fall är det inte nödvändigt att ta bort det om det inte är skadad. Om den inte är skadad och behöver inte bytas ut, lämna det installerat. Inspektera kopplingsplattorna också. I de flesta fall är det endast nödvändigt att ersätta de fiber kopplingslamellerna, inte metall sådana. Inspektera metallplattor för skevhet och blåanlöpning från överhettning. Byt om det behövs.
5

Byt fiber kopplingslamellerna med nya. Om du har en våt koppling, blöt den nya fibern plattorna i olja före montering. Detta kommer att göra installationen snabbare, och det kommer att förhindra slitage från initial torr engagemang. Om möjligt, blöt plattorna under 24 timmar.
6

Montera yttre kopplingskorg, med hjälp av en momentnyckel för att se till att alla fästelement är åtdragna till rätt specifikationer. Rådfråga din manual för särskilda nummer. Installera kopplingen muttern med specialverktyg och momentnyckel.
7

Montera kopplingskåpan, med en ny packning om din cykel har en våt koppling. Dra åt bultarna till rätt specifikationer. Fyll på cykeln med olja, om det behövs, och installera kablar eller cylindrar slav som togs bort först. Pumpa kopplingen några gånger. Med en kabel-manövrerad koppling, justera vajern så kopplingen fungerar smidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110203.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.