DIY: Hur att packa en Glasfiber motorcykel ljuddämpare

En motorcykel avgassystem är oftast en av de första komponenterna som behöver bytas ut, med restriktiva fabrik utrustning handlas för prestanda-inriktade eftermarknaden delar. Tyvärr, för de flesta motorcyklar detta är omfattningen av den uppmärksamhet som avgassystemet. Över tiden, packa interna skyddande glasfiber används för att tysta bruset av utströmmande avgaser försämras utsätta den inre kärnan av ljuddämparen till skada. Trots de åtgärder som behövs för att behålla ditt avgassystem är minimal, kan med utsikt över denna process leda till en förlust i prestanda. Identifiera problem

första ledtråd att ditt avgassystem packning behöver bytas är en ökning avgasljudet och volym. Om du märker att din cykel har blivit starkare, byt ut packningen omedelbart. En något högre motorcykeln kan bli en vild olägenhet om de lämnas därhän för länge. Ett annat symptom på försämring är en förändring i motorcykelns "effektklass." Cykeln kan börja snubbla eller mosse ut vid vissa varvtal, eller kanske till och med köra bättre på andra motorvarvtal. Enkelt uttryckt, kan förändringar i prestanda inte direkt orsakas av dina egna handlingar vara symtom på problem inom cykeln.
Förberedelser

Många av de delar du behöver för att packa en ljuddämpare är tillgängliga från din lokala mc återförsälningskontorets delar avdelning. Nödvändiga objekt är glasfiberpackning mattan, nitar och RVT silikon. För att göra det enklare, de flesta high-end eftermarknads avgas tillverkare erbjuder ett kit med alla nödvändiga material, med undantag för några handverktyg. När du har material, tar sig tid att förbereda din arbetsplats. Det ska vara ren och fri från hinder för att förhindra olyckor. Dessutom, kommer att ha en tydlig, jämn yta att arbeta på att gynna dig mycket. Du bör vara ganska bekant med din maskin också, eftersom du kommer att behöva ta bort ljuddämparen. Om du är obekant med demontering processen, skaffa en service manual som är specifik för din motorcykel. Handboken innehåller information som anger exakt hur korrekt att ta bort och installera precis allt på din cykel. Slutligen, har dina verktyg redo. Förutom de verktyg som behövs för att ta bort ljuddämparen, behöver du ett par handskar, en borrmaskin, en gummiklubba och en nit pistol.
Förpacka muffel

När du har ljuddämparen bort av cykeln, ställ den på din arbetsyta och borra bort nitarna som håller fast änden och caps inlopp. När nitarna är ute, kan du behöva ta bort slutet och inloppet lock använda en gummiklubba. Använd mjuka, jämna drag för att undvika att skada Ijuddämparhöljet. Efter locken tas bort, sätta på ett par tunga arbetshandskar och dra ut den gamla packningen och inre kärna. Var försiktig med stålull packning som kan lindas runt kärnan. Packa kärnan och kasta det gamla packningen innan inslagning den nya packningen runt kärnan. Packningen ska sitta, men inte för hårt. Skjut den inre kärnan och packa tillbaka in i ljuddämparen och bifoga slutet och inlopp lock med nitar.

Slutligen köra en sträng RVT silikon fogmassa runt anliggningsytorna på slutet och inloppet lock, torka bort överflödigt . Sätt tillbaka ljuddämparen på cykeln, men tänk på att området direkt bakom ljuddämparen är klar innan du startar motorn igen. Ny packning kommer "bränna bort" så upphettade avgaserna delvis antända fibrerna. Efter några minuter kommer bränna bort stopp som packning "säsongerna." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106633.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.