Hur man byter strålkastare lökar på AA 1997 Honda Goldwing

Byta en motorcykel strålkastare glödlampa kan vara en svår uppgift, särskilt när motorcykeln är insvept i aerodynamisk kåpa, liksom Hondas 1997 Goldwing touring motorcykel. Bara att ta sig till glödlampan, än mindre ändra det, verkar vara svårt nog att köra många Goldwing ägare till sin lokala Honda återförsäljare för service. Sanningen är, att få bakom kåpan och byta glödlampan är lättare än det verkar och kan slutföras med några verktyg. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
10 mm socket
Hylsnyckel
H7 glödlampan
Visa fler instruktioner
1

unseat spegelns damm boots från spackling-monterade bezel och drog gummistövlar upp och bort från ramen. Lokalisera metalldekor klämman på undersidan av ramen och dra bort den från kåpan. Dra infattningen bort från formplåten och över spegeln tills den kan tas bort helt. Upprepa processen med motsatt spegel.
2

Lokalisera skruven vid basen av spegeln som säkrar kromlist bit till spackling. Ta bort skruven och dess bricka med en stjärnskruvmejsel. Upprepa på andra sidan av motorcykeln och lyfter krom bit uppåt och bort från motorcykeln.
3

Lokalisera paret av skruvar som håller fast luftkanalen grillen till botten av pannlampan. Lossa skruvarna med en stjärnskruvmejsel och dra grillen borta från strålkastaren. Ta bort skruvarna som fäster underdelen av strålkastaren på motorcykeln med en 10 mm hylsa. Ta bort skruvarna som fäster den övre delen av strålkastaren på motorcykeln med uttaget. Dra hela strålkastare församling åtskild från motorcykeln.
4

Koppla den drabbade strålkastarlampan s ledningar uttag och dra gummit damm starta upp från baksidan av lampan. Pressa benen på metallen stoppbygeln ihop och öppna det för att lossa glödlampan. Ta ut glödlampan och byt ut den mot en ny H7 lampa. Kläm stoppbygeln ihop och låsa den på plats. Skjut boot gummi damm över lampan och anslut ledningar stickkontakten på lökens stift. Upprepa för att ersätta alla andra lampor som behövs.
5

Slå på tändningen och kontrollera strålkastare för korrekt drift. Cykla mellan hel-och halvljus som behövs. Kontrollera glödlampan s ledningar uttag sätts helt på lökens stift om strålkastarna gör inget fungerar. Slå av tändningen.
6

Skjut pannlampan i den främre kåpan. Säkra strålkastaren, med hjälp av en 10 mm hylsa att sätta i och dra åt skruvarna på toppen och botten av strålkastare. Sätt tillbaka luftkanalen grillen, med en stjärnskruvmejsel för att sätta in och dra åt de båda skruvarna.
7

Skjut kromlist bit på plats, säkra den till kåpan med en stjärnskruvmejsel för att sätta i och dra åt skruvarna och brickor på båda sidor av stycket. Skjut spegel ramar över spegeln och på spackling, klippning bezel på plats med metall trimma klipp bort i steg 1. Dra spegelns gummistövlar damm över bezel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107332.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.