Yamaha R6 Championship Edition specifikation

fritidsfordon och motorcykeltillverkare Yamaha Motor Corp släppte först sitt YZF-R6 linje av cykeln under 1998. Denna motorcykel är konstruerad för hastighet på tävlingsbanan, men det var fortfarande street-legal. Nya modeller fanns tillgängliga för 2011. Under 2009 lanserade Yamaha en Champions Edition av cykeln med samma teknik som standard R6 med mer styling och anpassning. Speciella funktioner

Under sin säsong 2009, var YZF-R6 används för att vinna ett antal motocross titlar. Således släppte Yamaha Champions Edition för att fira sin framgång. Styling funktioner exklusiva till denna modell ingår handgjorda och numrerade sadelväskor, Akrapovic delar kol, bland annat en ljuddämpare, Tankpad och exklusiva sittunderlag. Andra styling funktioner som ingår vita fälgar målade på cockpit rök, en platta graverad krona och en chans för ägarna att personligen gravera locket kol tanken. Addera Motor

Liksom alla andra 2009 YZF-R6s kom Champions Edition med en fyrcylindrig, fyrtakts motor med dubbla överliggande kamaxlar. Cykeln hade också ett kompressionsförhållande på 12,4 till 1,0, en borrning och slaglängd på 2,58 med 1,75 inches, och en förskjutning av 600 kubikcentimeter (36,61 cubic inches).
Systems

Systems som arbetat med denna motor ingår en våt sump dimsmörjare, elstart och en flytande kylsystem. Det kom också med en Mikuni 38EIZ fyra-FAT förgasare och tog NGK CR10EK tändstift. En kapacitiv urladdning antändning med en AC Magneto laddning systemet ingick också. Yamaha rekommenderade blyfri bensin endast som bränsle, och motorn tog SAE 20W-50 olja.
Transmission

YZF-R6 Champions Edition var utrustad med en konstant mesh, sexväxlad växellåda, växlar ändrades genom förarens vänstra fot. Den hade också en kuggväxel primär reduktion med en minskning mellan 86-44 och en kedjedrift sekundärt system med en kvot på 48 till 16.
Chassi och fjädring
< p> Byggd på en Diamant ram, de 2009 Champions Edition hade ett spår av 3,39 inches och en caster vinkel på 24,0 grader. Detta R6 cykel kom också med en gaffel upphängningssystem up front, med spiralfjäder /olja spjäll chocker och 4,72 inches av fjädringsväg. I ryggen, presenterade det en svingarm suspension med spiralfjäder /gas-oljechockerna spjäll och samma 4,72 inches av resor.
Bromsar och däck

Dubbla skivbromsar kom på framsidan av YZF-R6 Champions cykel, med högra drift. I ryggen, var ensamstående skivbromsar drivs av förarens högra fot. Båda systemen tog DOT 4 bromsvätska. Bortsett från den speciellt utformade fälgar, presenterade Champions Edition samma gjutna hjul som standard R9s, storlek 17 M /C av MT 3.50 fram och 17 M /C av MT 5.50 i den bakre. Cykeln tog även slanglösa däck, storlek 120/60ZR17M/C framme och 180/55ZR17M/C i ryggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109815.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.