Hur en Harley Davidson Oil Pressure Switch Works

Harley-Davidsons motorcyklar är utrustade med en oljetrycksbrytare och en motsvarande indikatorlampa för att ge föraren med en visuell varning om ett potentiellt problem med motorns smörjsystem. Bytet i sig är enkel i design, men det kan spela en stor roll i din motorcykel allmänna hälsa. Oljetrycksbrytare Construction

standard Harley-Davidson oljetrycksbrytaren liknar en förstorad bult med en större än normalt huvud, från vilken sträcker sig ett par trådar. Inom sensorns gängade axeln är ett par elektriska kontakter som bildar en normalt sluten elektrisk krets i vila, vilket innebär att kretsen är komplett för att möjliggöra oljetrycket ljuset för att belysa. En kontakt är fäst vid axeln, medan den andra kan röra sig utmed längden av skaftet. En fjäder används för att hålla den rörliga kontakten mot den fasta kontakten när motorn är i vila. Hur Switch anläggningsarbeten

På en stoppad motor, olje-omkopplaren
kontakter hålls tätt samman, som lyser upp svagt ljus oljetryck på motorcykelns kombiinstrumentet. Då motorns befogenheter upp, trycksätter oljepumpen motorolja och tvingar switchens rörliga kontakten bort från den fasta kontakten. Detta bryter kretsen och stänger av svagt ljus oljetryck. Omkopplaren kräver väldigt lite tryck för att hålla den rörliga kontakten i det öppna läget, vilket framgår av de 10 pounds av trycket som genereras av motorn på tomgång. Men kontakten stängs och sluta kretsen om oljetrycket sjunker under 5 pounds per kvadrattum.
Felsökning

oljetryckslampan kan vara utlösas av flera villkor inom din motorcykel smörjsystem, men inte alla av dem är alarmerande. Denna första att kontrollera är oljenivån i oljetanken, otillräcklig oljetillförsel minskar mängden olja som cirkulerar i hela motorn. Om oljetillförseln är tillräcklig, kontrollera att oljan återgår till tanken från oljepumpen. Om oljan inte återgår till tanken, kan oljeledningarna vara tilltäppta, kan oljan säkerhetsventilen vara fast eller oljepumpen kan skadas internt. Ett oljeläckage kan vara närvarande om oljan återvänder till oljetanken, vilket minskar trycket som oljan blöder ut genom läckan. Om samtliga villkor verkar normala, kan oljetrycksbrytaren sig vara fel.
Oljetryckskontakt ersätter

Förutsatt full tillförsel av olja, oljepumpen fungerar och olja återvänder till oljetanken, kan oljetrycksbrytaren ha fastnat i stängt läge. Oljetrycksbrytaren är på undersidan av oljefiltret montera eller den vänstra framsidan av motorblocket, beroende på modell. En särskild sockel är tillgänglig från Harley-Davidson för demontering och montering, men en justerbar uppsättning låstängerna kan användas i en knipa. När den gamla brytaren tas bort, skruva den nya brytaren på plats och dra åt 96-120 tum-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111632.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.