Hur du ändrar Motorcycle Oil

I ett försök att spara pengar, vissa människor gör mer underhåll på sina motorcyklar själva, i stället går till en motorcykel verkstad. Byta olja är en sak som de flesta människor kan hantera, även nybörjare. Beroende på märke och modell av din motorcykel, kan det vara en ganska enkel procedur, eller det kan vara svårt, eftersom du kanske måste ta bort vissa delar för att komma till oljefiltret. Saker du behöver
Oil
Filter
mutterdragare
dräneringskärlet
Funnel
rena dukar
Visa fler instruktioner
1

Undersök din motorcykel noggrant innan dissasembling någonting. Du måste veta exakt var din oljefilterhuset och avtappningspluggen finns. Bestäm vad, om något, måste tas bort för att få tillgång till dessa två saker. Samla lämplig storlek och typ av verktyg att arbeta med.
2

Ta bort alla delar som blockerar åtkomst till avtappningspluggen eller filterhuset. Vissa kräver avlägsnande av fotpinnen, medan andra kan kräva att du släpper avgaserna. Motorcykeln ska vara varmt, för bra oljeflöde, men inte köra det så länge att du kommer att bli bränd medan du arbetar.
3

Placera motorcykeln på magen står och säkra det med en motorcykel domkraft. Placera en fångst pan under magen av motorcykeln för att fånga oljan. Avlägsna avtappningspluggen med lämplig storlek skiftnyckel. Medan oljan rinner, kolla avtappningspluggen. Torka av den med en mjuk trasa och se till att det inte finns några metallspån fäst vid den. De flesta är magnetiserade just för detta ändamål i fall du har motorproblem.
4

Ta bort oljefiltret-locket. En liten mängd olja kommer att droppa när du gör detta. Slå in huskåpan i en ren trasa för att skydda den från smuts och ställa den på ett säkert ställe. Nå inuti håligheten och bort oljefiltret. Vissa modeller kan skruva, medan vissa glider bara ut. De slide-out filter kan enkelt tas bort genom att sätta ett finger i hålet på filtret och dra försiktigt ut det. Kasta det gamla filtret ansvarsfullt.
5

Torka ur insidan av oljefilterhuset hålrum med en ren trasa och sätt in det nya filtret. Vissa filter kom med nya O-ringar för att byta ut tätningarna på huset. Detta är inte nödvändigt varje gång. Dessa O-ringar är oftast generiska och kan eller inte kan passa just din motorcykel ändå.
6

Byt oljefilter locket och oljeavtappningsskruven. Öppna oljelocket på motorcykeln och fyll den med lämplig vikt och mängd olja som din specifika motorcykel kräver. En liten, ren tratt bidrar till att undvika eventuella överskjutande spill. Läs i instruktionsboken, om du inte vet hur många liter olja för att använda, eller vilken tyngd den borde vara.
7

Byt ut delar som du var tvungen att ta bort. Torka av motorcykeln för att garantera att det inte finns någon utspilld olja fortfarande på det. Starta motorcykeln och kontrollera tätheten. Kassera den använda oljan på ett ansvarsfullt sätt. Tappa den i kannor och ta den till centra olja insamling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110478.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.