Hur man byter ett bakdäck på en Honda GL1500 Goldwing

Den GL1500 Goldwing är en av Hondas premiär touring motorcyklar, känd för sin förmåga att resa långa sträckor lätt samtidigt som en hög nivå av åkkomfort. Medan Goldwing är utrustad med däck som är gjorda speciellt för denna typ av hög-körsträcka ridning, bär de ut så småningom. Tyvärr kan ersätta bakhjulet verkar vara en monumental uppgift, eftersom bakhjulet är dold bakom Goldwing bål och sadelväskor. Även, kan de flesta GL1500 ägare vända sig till sin Honda återförsäljare göra jobbet åt dem, ta bort bagage och bakhjulet själv kan göras med lite tålamod. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
5 mm insexnyckel
10 mm, 12 mm, 14 mm och 27 mm uttag
hylsnyckel
träklossar
schraderventil verktyg
Bead bryta Tool Review Däck strykjärn
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på ett plant underlag och lyfta upp det på sin centralstödet. Ta bort den nedre panelen från stammen, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort par bultar från panelen. Ta bort den nedre trim bitar från stammen, ta bort alla skruvar med en stjärnskruvmejsel. Öppna sadelväskor. Med hjälp av en 5 mm insexnyckel, ta bort socket bultar i toppen och botten av väskan. Dra sadelväskor bort från ramen och dra ledningar leder. Lossa skruvarna från båda halsdukar, med en 10 mm hylsa och dra halsdukar åt sidan.
2

hjälp av en 14 mm hylsa, ta bort skruven från vänster bakre stötdämparen. Avlägsna skruven från höger bakre stötdämparen med en 12 mm hylsa. Med hjälp av en 27 mm hylsa, ta bort låsmuttern från bakaxeln. Lossa de bakre skruvarna axliga nypa med en 12 mm hylsa och dra bakaxeln ur svingarmen och bakhjulet. Lyft den bakre bromsok bort av den bakre bromsrotorn och bort från hjulet. Sänk hjulet till marken.
3

Lägg hjulet på ett par träblock för stöd inför rotorn uppåt för att förhindra skador. Skruva ventilspindeln kärna med en Schrader ventil verktyg och låta däcket som deflator. Använda en pärla bryta verktyg, bryta förseglingen mellan däcket och fälgen. Skjut däcket nedåt för att skapa en liten lucka.
4

in ett par däck strykjärn i springan, placera däck strykjärn vid 10:00 och 02:00 positioner. Tryck däck strykjärn ner mot mitten av hjulet för att lyfta en del av däcket över kanten av hjulet. Behåll greppet om 10 klockan däck järn och flytta den andra däck järn på det stället mellan däcket och fälgen. Tryck på däck järn ner för att dra ut mer av däcket över hjulet. Upprepa tills hela överläppen av däcket har avlägsnats.
5

Dra däcket uppåt för att få den återstående läppen närmare kanten av hjulet. Stå hjulet upprätt och greppa den mellan knäna. Sätt ett däck järn under däcket och häng den över den yttre kanten av hjulet. Dra däck järn mot dig att smälla av däcket från fälgen.
6

Hook den nedre kanten av nya däcket över hjulet och tryck ned för att ge plats däcket. Om det behövs, haka fast däck järn över kanten av hjulet och skjut den utåt för att dra den nedre kanten av däcket på hjulet. Tryck ner på däcket för att föra den övre kanten närmare hjulet. Haka däck järn över kanten av hjulet och skjut den utåt för att dra däcket över hjulet. Arbetet runt kanten av hjulet tills däcket sitter helt.
7

Fyll däcket med tryckluft för att ställa in däckets vulst, betecknas med två högt pops. Låt däcket att tömma innan skruvning kärnan ventilskaftet på plats med en Schrader ventil verktyg. Reinflate däcket till önskad däcktryck. Sätt tillbaka det bakre hjulet, bromsok, ljuddämpare, stötdämpare, sadelväskor och bål i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107340.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.