Hur du ändrar olja på en Harley Heritage 2000

Byta olja på en regelbunden basis kommer att maximera livslängden på din 2000 Harley-Davidson Heritage Softail Classic, säkerställer att varje komponent i motorcykelns motor, transmission och primära enheten får rätt mängd av smörjning. Jobbet är lätt nog för de flesta att åstadkomma i en timme med rätt verktyg. En motorcykel tjänsten monter är användbart för att hålla motorcykeln i vertikalt läge, men kan ersättas med en träbit. Saker du behöver
stativ Motorcykel tjänsten eller träkloss
Hylsnyckel och uttag
oljetråget
4 qts. 20W50 motorolja
bandnyckel
Oljefilter
Shop trasor
1 qt. 85/140 växellådsolja
Torx skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera motorolja avtappningsplugg på änden av slangen som sträcker sig från den vänstra sidan av motorcykelns oljetank till ramen. Titta under överföringen enheten mellan de båda stötdämpare, för att hitta den överföringsstickkontakten vätskan rinna. Hitta den primära kontakten vätskan rinna direkt nedanför den runda kopplingen inspektionslucka på den primära enheten.
2

Starta motorcykeln och ta det för en kort, fem minuters resa sedan parkera den på sin cykelställ. Höj motorcykeln i upprätt läge med en motorcykel tjänsten stativ eller genom att placera en träkloss under cykelställ. Addera 3

bort locken oljepåfyllningen från oljetanken och transmission enhet.

4

Skruva bort avtappningspluggen från oljetanken slang med en hylsnyckel. Dränera motorolja i ett oljetråg. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka till oljetanken slang med hylsnyckel.
5

Ta bort oljefiltret från framsidan av motorn med en rem skiftnyckel. Häll 20W50 motorolja i ett nytt oljefilter tills det är fullt sedan gnugga en liten mängd olja runt filtret O-ringen. Skruva på oljefiltret på motorn för hand. Torka bort eventuellt utspilld olja med en ren butik trasa.
6

Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av transmissionen enhet med en hylsnyckel. Dränera transmissionsolja i oljetråget och skruva sedan avtappningspluggen på plats med hylsnyckel.
7

Häll tre liter 20W50 motorolja i oljetanken s påfyllningsröret med en tratt. Skruva på oljepåfyllningslocket på oljetanken. Torka bort eventuellt kvarvarande olja i tratten med butik trasa.
8

Häll en liter 85/140 växellådsolja i transmissionen med tratten. Skruva fast tanklocket på plats. Torka bort eventuell kvarvarande olja i tratten med butik trasa.
9

Skruva kopplingen inspektionslucka s bultar med en Torx skruvmejsel. Dra locket och dess packning bort från den primära hårddisken.
10

Ta bort den primära hårddisken avtappningsplugg, placerat under kopplingen inspektionslucka, med Torx skruvmejsel. Tappa primärfluidens i dräneringstråget skruva sedan avtappningspluggen på plats med en skruvmejsel.
11

Häll 20W50 motorolja i den primära enheten genom kopplingen inspektionsluckan. Fyll primära tills oljan är i nivå med botten av den primära s kopplingsaggregatet.
12

Placera kopplingen inspektionslucka på den primära och skärpa sina bultar med Torx skruvmejsel.
13

Sänk ner motorcykeln från tjänsten stå eller ta bort träbiten och vila den på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107805.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.