Hur till Ändra ATV Däck

All-terrain vehicles, som alla fordon, kräver rutinmässigt underhåll från tid till annan. Även om det ofta rekommenderas att få arbetet utfört hos din lokala återförsäljare, kan en del av det göras hemma. Byta din ATV slitna däck är en av de många saker du kan göra med några små handverktyg i bekvämligheten av ditt eget garage, och det kan spara dig pengar. Saker du behöver
Allen-head uttag
Hylsnyckel
ventilkärnan Tool Review Bead breaker verktyget Review, en uppsättning av 2 till 3 däck strykjärn
Spray flaska fylld med såpvatten
Rim beskyddare
Air kompressor
Visa fler instruktioner
Däck Borttagning
1

Ta av hjulet från ATV med en hylsnyckel och uttag matchas till hjulets klacken nötter. Förbered däcket för borttagning genom att ta bort kärnan ventilskaftet att tömma däcket, sedan bryta förseglingen (pärlan) mellan däck och hjul med en pärla brytare verktyg. Slutligen, sprej tvålvatten längs det område där däcket möter fälgen för att hjälpa däcket att glida av fälgen.
2

Tryck ned längs hela sidan av däcket för att lossa det tillräckligt att infoga dina rim beskyddare mellan däcket och fälgen. Placera skydden i 11 och 12 positionerna klockan. Skjut den krökta änden av däcket strykjärn senaste fälgen skydden och under kanten av däcket. Tryck ner på däck järnen att sträcka kanten på däcket över kanten på fälgen. Addera 3

Holding klockan 11 däck järn på plats, ta bort klockan 12 däck järn från under däcket och placera den i 1-klockan. Tryck ned 1:00 däck järn att sträcka däcket över kanten. Avlägsna däcket strykjärn och dra den återstående läpp av däcket bort av fälgen. Detta kommer att lämna däcket fäst vid fälgen genom att endast en sida.
4

Spray tvålvatten på de inre väggarna i däcket och skjut en fälg protector mellan kanten och den inre läppen av däcket. Sätt ett däck järn mellan däcket och fälgen och stå hjulet upprätt. Dra däck järn mot dig som du håller kanten. Däcket ska dyka helt bort av fälgen.
5

Upprepa på alla återstående däck.
Däckmontering
6

vatten Spray tvål på fälgen och insidan av däcket, sedan glida ett parti av kanten av det nya däcket runt fälgen. Skjut din fälg protector mellan däcket och fälgen och använda en däck järn för att dra den återstående läpp av däcket på fälgen.
7

Tryck däcket ned på fälgen tills den andra sidan av däcket vidrör fälgen. Spraya igen med tvålvatten och upprepa processen tills däcket är monterat på fälgen.
8

Ställ pärlan genom att fylla däcket med luft utan ventilskaftet kärnan på plats. Fyll däcket tills du hör två högt pops. Detta smällande ljud skapas av däckvulsten tätning mot fälgen. Stoppa pumpning av däcket så snart den andra vulsten pops. Du kommer att märka att luften kommer att rusa ut ur ventilspindeln. Det är okej så länge pärlan har satt.
9

Byt kärnan ventilskaftet och blåsa upp däcket till din önskade däcktrycket innan du installerar om däcket på ATV.

10

Upprepa processen med eventuella återstående hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106580.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.