Hur man bibehåller en Honda Gold Wing

Honda Gold Wing är en av de största touring motorcyklar på marknaden. Liksom alla motorfordon måste Honda Gold Wing grundläggande underhåll för att garantera säker körning och ökar fordonets livslängd. Att se en Gold Wing har täta oljebyten och ett välskött batteri är två grundläggande steg för att hålla motorcykeln i optimalt skick. Dessa enkla uppgifter kommer att hålla motorn på en toppnivå och minska dina chanser obekväma haverier eller dyra reparationer. Saker du behöver
Ratchet set
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

kolla oljan i Honda Gold Wing regelbundet, helst varje 500 miles. Gold Wings har höga motorer som förbränner mer olja än mindre motorcykel motorer. För att kolla oljan, dra oljan stången ur höger sida av motorn, rengör den genom att torka bort överflödig olja och ersätta den. Dra den tillbaka ut och göra din läsning.

Förutom oljenivå, leta efter vita fläckar i oljan. Eftersom det är utsatt för väder och vind, är Gold Wing känslig för vatten i motorn, vilket indikeras av de vita fläckarna.
2

Byt oljan. Tappa av oljan i en långpanna om det finns många vita fläckar genom att placera pannan under motorn och vrida oljelocket i en moturs rörelse tills den släpper. Sätt tillbaka locket efter oljeflödet stannar, och tillsätt en liter motorolja för motorcyklar till oljetanken. Vänta minst 20 minuter innan du börjar att ge oljan tid att smörja mekanismen. Addera 3

Testa Gold Wing batteriet ofta. Fäst de positiva och negativa ändar av en voltmeter till motsvarande ändar av motorcykelns batteri, som är placerad under sätet för Gold Wing. Kontrollera spänningen behandlingen och se till att mätaren visar i det gröna, och inte i det röda området av energi spektrumet. Gold Wings är ökända för att börja med en under-driven batteri, men dör på långa resor.
4

Byt ut batteriet om det registrerar i rött på voltmätaren. Du måste först ta bort Gold Wing sätet med en spärr. Ta bort de två hindrande bultarna på baksidan botten av sätet och lyft sitsen bort. Lossa batteripolerna med Ratchet och ta bort det gamla batteriet. Byt ut batteriet mot ett nytt, dra åt terminalerna på anslutningarna och byt ut stolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109637.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.