Hur installerar jag en Slip-on avgassystem på en 2007 Honda 1000?

Byta lager ljuddämparen med en slip-on ljuddämparen är ett relativt enkelt projekt som kan förbättra utseendet, ljudet och prestanda för din 2007 Honda CBR1000RR utan bekostnad av en fullständig Avgassystem ersättare. Till skillnad från en race-fokuserad full avgassystem, vilket kräver motorcykelns kaross, rör header, mid-pipe och ljuddämparen tas bort, installera slip-on ljuddämparen är något som den genomsnittliga ägaren kan utföra själv. Detta projekt kan normalt genomföras på mindre än en timme med en grundläggande mekaniker verktygssats. Saker du behöver
5 och 8 mm insexnycklar
Startnyckel
5 och 8 uttag mm
Hylsnyckel
slip-on ljuddämpare
Mid-pipe
Avgassystem klämmor
Fönsterputs
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

Lås pad passagerarsätet från motorcykeln svans bit med tändningsnyckeln och ta bort sitsen. Använd en 5 mm insexnyckel för att ta bort socket bultar som håller fast svansen bit till motorcykelns ram. Dra svansen bit utanför ramen och dra ur bakljus från ledningsnätet. Ta svansen bit från motorcykeln.
2

Lokalisera de bakre anslutningarna blinkers på vänster sida av ramen ovanför ljuddämparen. Lossa kontakterna från ledningsnätet. Använd en 8 mm hylsa för att ta bort de fyra bultarna som håller fast den bakre stänkskärm på ramen. Ta bort bakskärmen.
3

Leta avgaserna servomekanismen nära baksätets låset på vänster sida av motorcykeln. Dra kablarna ur servomekanismen och fäst dem i ramen med en Nylonlinan.
4

bort förarens fotstöd fäste och bakre passagerare peg från höger sida av motorcykeln med en 8 mm insexnyckel. Använd en 5 mm insexnyckel för att ta bort skruvarna från mitten av rörets värmesköld. Demontera värmeskyddet.
5

Leta klämman som håller fast mid-röret till ljuddämparen på höger sida av motorcykeln. Lossa klämman med en 5 mm uttag. Ta bort skruvarna från ljuddämparen med en 8 mm hylsa och dra ljuddämparen från mitten av röret och bort från motorcykeln. Lossa klämman som håller fast mid-pipe till header rör med en 5 mm uttag. Dra mid-pipe utanför header rören och åtskild från motorcykeln. Ta bort båda avgas klämmor från den gamla ljuddämparen och mid-pipe.
6

Skjut klämman utbytesavgassystemet försedd med den nya ljuddämparen på den nya mid-pipe. Slip mitten röret på header rören. Dra avgasröret klämman löst med en 5 mm uttag. Slip annan avgas klämma över den övre änden av mid-pipe. Fäst ljuddämparen på mitten-pipe och löst dra åt klämman med en 5 mm uttag.
7

Rikta in ljuddämparen och mid-pipe montering tills den är centrerad inom motorcykelns ram. Montera ljuddämparen på ramen med beståndet ljuddämparens fästpunkter och hårdvara eller med fästen som medföljer satsen. Använd en 8 mm hylsa för att dra åt alla bultar. Dra avgas klämmor med en 5 mm uttag.
8

Rengör ljuddämpare och mid-pipe med fönsterputsmedel och torka med en handduk, för att avlägsna olja eller fingeravtryck. Återmontera motorcykeln efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107427.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.