Tips om Hålla händerna varma när man rider en motorcykel i kallt väder

Kallt väder kan vara dödlig, särskilt när man rider en motorcykel. När dina händer blir kalla de tenderar att bli stel, vilket gör rörelsen svårare. Detta äventyrar din förmåga att bromsa, koppling och styra. Men kallt väder behöver inte signalera slutet av din ridning säsong. Det finns ett antal saker du kan göra för att hålla händerna varma under cykling, även i det kallaste vädret. Effekterna av kallt väder

dina händer blir kall innan resten av din kropp som en del av din naturliga försvarssystem. Så kallt väder suger upp mer värme än din kropp kan skapa på egen hand, minskar kroppens blodflöde till extremiteter som fingrar att hålla kylda blodet från händerna från kyla din kärna ytterligare. Enligt National Weather Service Windchill diagram, cruising på 60 mph vid en temperatur på 40 grader gör att det känns som om det är 25 grader. Med tanke på dessa villkor, kommer exponerad hud börjar visa tecken på förfrysning inom 30 minuter. Nyckeln till att hålla dina händer, och resten av kroppen, varm medan ridning i kallt väder är att bevara eller alstra mer värme än du förlorar. Du har ett antal alternativ för att åstadkomma detta. Addera Utrusta din motorcykel

American motorcyklist Association säger, "En vindruta eller kåpa är ett bra frontlinjen försvar. " Du kan också lägga dirt-bike vakter stil hand eller sköldar som avleder vinden borta från händerna. Art Friedman av "Motorcycle Cruiser" Tidningen föreslår att du "skär stora plastflaskor, såsom de som används för flytande blekmedel, på mitten och kläm dem framför greppen och spakar." Flera företag gör covers eller hylsor som omger de grepp och reglage på styret. Du sätter händerna i kåporna för vindskydd.
Handskar
p Det kan tyckas överdriva självklara, men ett par handskar kommer att gå långt sätt att hålla händerna varma. När temperaturen blir kallare, välja ett par fodrade handskar. Handskar som täcker den nedre delen av din ärm kommer att hålla kall luft från att smyga in i din jacka. En tunn handske liner kommer att ge dig lite extra skydd mot vind och kyla och bidra till att upprätthålla ett varmare luftlager mellan händerna och utomhus. Det finns också två fingrar handskar tillgängliga speciellt för ryttare. Dessa handskar är en korsning mellan vantar och traditionella fem fingrar handskar. De erbjuder ett utrymme för tummen och en för pek-och långfinger och en annan för ringfingret och rosa. Genom att sätta två fingrar i varje fack du behålla mer fingerfärdighet än med vantar men också få fördelen av fingrarna dela värmen.
Going Electric

En av de utmaningar som köra motorcykel i kylan är att du i princip sitter still. Din kropp genererar inte tillräckligt med värme när du sitter still för att kompensera för den värme du förlorar på det kalla vädret. Oavsett hur många lager du bär eller hur tjocka dina handskar är, om du rider tillräckligt länge i kylan du kommer att bli kallt, om du inte lägger och extern värmekälla. Kemiska värme förpackningar gynnas av jägare är ett alternativ. Slip en i varje handske för omedelbar värme, men var noga med att placera den i din handske så att den inte stör din förmåga att manövrera handkontroller. Det finns ett antal elektriskt uppvärmda handskar tillgängliga. Strömkabeln ansluts direkt till din motorcykel batteri och kopplingen hänger strax under sitsen. Blyet från handskarna matas genom din jacka är ärmarna och att kontakten sticker ut från botten av jackan. En annan elektrisk lösning är att installera uppvärmda handtag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111104.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.