Hur Ändra Motor Oil i en 2003 Harley-Davidson Heritage Classic

Under normala körförhållanden, bör 2003 Harley-Davidson Softail Heritage Classic s Twin Cam 88 motor olja bytas var 2500 miles. Även om de flesta moderna motoroljor kan uthärda en längre användningsperiod, kan oljan förmåga att skydda motorn från friktionen minskar snabbt förbi denna punkt. Om oljan lämnas oförändrad, löper du risken för tidigt slitage som i slutändan kommer att leda till en dyr och potentiellt farlig maskinhaveri. Jobbet är lätt nog för de flesta Harley-Davidson ägare att utföra på egen hand inom en timme, med hjälp av en grundläggande mekaniker verktygssats. Saker du behöver
träkloss
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Tömningspropp tätande O-ring
Shop trasor
Momentnyckel
bandnyckel
Oljefilter
20W50 motorolja, 3 liter
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå på tomgång i 3 minuter, eller ta motorcykel för en kort åktur. Stanna motorn när den har värmts, sedan placera en träkloss under Heritage Classic sida står att hålla den i upprätt läge. Låt motorn svalna ytterligare 10 minuter innan du fortsätter.
2

Leta oljeavtappningspluggen nedanför den högra sidan av motorcykelns motor, placerad längs ramens nedre tvärbalk. Skruva bort avtappningspluggen med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel och sedan tappa ur oljan i ett oljetråg. Dra mätstickan ur den högra sidan av oljetanken, placerad under sadeln, för att ventilera oljesystemet och påskynda tömning processen.
3

bort den tätande O- ring från avtappningspluggen, rengör sedan avtappningspluggen med en trasa. Slip ett nytt tätande O-ringen över avtappningspluggen spets. Skruva bort avtappningspluggen på plats och dra den till 20 foot-pounds med en 5/8-tums hylsa och en momentnyckel.
4

Flytta oljetråget på framsidan av motorn och placera den nedanför den cylindriska oljefiltret. Skruva loss oljefiltret med en rem skiftnyckel och placera den i oljetråget. Låt oljan kvar i oljefiltret s monteringsplatsen avlopp, torka sedan bort överskottet med en trasa.
5

Packa det nya oljefiltret och sedan fylla det till brädden med rent 20W50 motorolja. Gnid ett tunt lager ny olja runt filtrets anliggningsytorna med fingret. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter tätt mot motorn, dra åt den ytterligare ett kvarts varv. Städa upp oljespill med en trasa.
6

Placera en tratt i påfyllningsröret på höger sida av Heritage Classic oljetank. Häll upp till 3 liter ren 20W50 motorolja i oljetanken, sedan bort tratten. Torka upp oljespill med en trasa och sätt tillbaka oljestickan att täta oljetanken.
7

Starta motorn och låt den gå på tomgång i 3 minuter, sedan stoppa motorn. Dra mätstickan ur oljetanken och rengör den med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan i oljetanken tills den vilar på påfyllningsröret, dra sedan ut den i oljetanken. Titta på olje-märket på mätstickan. Helst ska oljenivån ligga mellan "Add" och "Full" linjer tryckt på mätstickan. Lägg små mängder olja i oljetanken för att höja oljenivån, om det är under "Add" linje. Rengör mätstickan igen med en trasa, sedan in det helt i oljetanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110932.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.