Hur tar jag bort den bakdäck på en Honda VTX 1300?

Punkteringar, torr röta och extremt slitage är de främsta orsakerna som kräver avlägsnandet av en bakre däck från en Honda VTX 1300 cruiser motorcykel. Medan förfarandet för att ta bort däcket från VTX: s hjul är ganska enkelt, kan ta bort själva hjulet utgöra ett problem för en mekaniker som är obekant med arbetet i en axel-driven motorcykel. Till skillnad från systemet som används av en kedjedriven motorcykel, använder en axel-drive en rafflad mekanism för att vända det bakre hjulet, vilket gör att det hjul som skall dras av räfflorna och göra uppgiften lättare att utföra än det verkar. Saker du behöver
10, 12 och 19 hylsor mm
Hylsnyckel
Bakre stativ eller lyfta
träklossar
Schrader ventil skiftnyckel
Bead-breaking klämma
Tire strykjärn
Visa fler instruktioner
1

Lossa bakaxelns låsmuttern med en 19 mm hylsa. Lossa den bakre bromsok s stoppbult på höger sida av svingarmen nära bakre stötdämpare med 12 mm hylsa.
2

Lyft bakhjulet från marken med hjälp av en bakre stativet eller hiss. Ta bort den bakre muttern differentialbroms med en 19 mm hylsa. Ta stoppbulten med en 12 mm hylsa. Avlägsna bulten slangklämman från toppen av den bakre bromsok med en 10 mm hylsa och dra slangklämman bort från bromsoket.
3

Lossa den högra ljuddämparens avgaser klämma med en 10 mm uttag. Avlägsna par bultar och brickor från slutet av ljuddämparen med en 12 mm hylsa. Dra ljuddämparen bort från sina fästen för att skapa ytterligare utrymme för bakhjulet och svingarmen.
4

Knacka bakaxeln ur svingarmen och bakhjulet med en gummiklubba. Dra den bakre bromsok ut från mellan hjulet och svingarmen. Häng bromsoket från svingarmen med ett bungee rep. Dra bakhjulet åt höger för att lossa den från axeln drivmekanismen. Ta kragarna från båda sidor av hjulet.
5

Ställ hjulet på ett par träklossar, som vetter mot bromsskivan uppåt. Skruva loss ventilen kärnan från hjulet med en Schrader ventil skiftnyckel och låta däcket som deflator. Bryt däckets sigill med en sick-breaking klämma och pressa däcket bort från den övre kanten av hjulet.
6

in ett par däck strykjärn i springan mellan däcket och fälgen. Tryck däckets strykjärn ner för att lyfta en del av däcket från ratten. Flytta en av de däck strykjärn och tryck ner för att lyfta mer av däcket från fälgen. Upprepa tills däcket är fäst vid sin nedre del till hjulet.
7

Lyft hjulet på sidan och fäst den mellan knäna. Slip ett däck järn under däcket och häng den över kanten av hjulet. Dra däck järn mot dig tills däcket poppar av hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107426.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.