Så Kontrollera komprimering av en Yamaha 660 Raptor

Om din Yamaha Raptor 660 har förlorat en märkbar mängd ström, kan den lida av en förlust av kompression. Normalt drar kolven i din Raptor motor i en fräsch laddning av luft och bränsle, komprimera och pressa in den i ett högt trycksatt laddning som antänds av tändstiftet. För att fungera korrekt måste din Raptor ha ett kompressionstryck mellan 163-210 psi. Högre än normalt tryck är ett tecken på en skadad eller sliten kolv. På samma sätt skulle reducerat kompressionstryck kan orsakas av en skadad kolvring, ventil eller topplockspackning. Saker du behöver
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Starta din Raptor 660 och låt den värmas upp till driftstemperatur. Detta tar normalt mellan tre till fem minuter om ATV går på tomgång på plats. Stanna motorn och slå av tändningen när din Raptor har värmt ordentligt.
2

Koppla ur högspänningsledning från tändstiftet, som ligger på framsidan av motorns cylinder. Ta bort tändstiftet med en hylsnyckel och en tändstiftshylsor.
3

Skruva fast den gängade änden av din din kompression mätare slang in i cylinderns tändstiftshålet. Tryck på låsknappen på sidan av din kompression mätare för att återställa dess indikator nålen till noll.
4

Förvandla din Rovfågel tändningen på "On" läge. Skjut gasreglaget framåt för att öppna gasen helt. Tryck och håll in startknappen för att stänga av motorn över och bygger upp upp kompressionen i cylindern. Släpp startknappen efter två till tre sekunder.
5

Ta del av cylinderns inre tryck som anges av din kompression mätare. Om motorns kompression är över 210 psi eller under 163 psi, ta bort komprimeringen spårvidd och sprutar 05:55 droppar 10W40 motorolja i cylindern. Sätt tillbaka komprimering mätare och ta en ny mätning.
6

Skruva kompressionen mätaren från motorn. Sätt tillbaka tändstiftet med ett tändstift socket och en hylsnyckel. Tryck högspänningsledning på plats över tändstiftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110258.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.