Hur gör jag Lufta kopplingen på en 1986 Honda Goldwing?

Det hydrauliska kopplingssystem hittade på en 1986 Honda Goldwing Aspencade eller Interstate är känslig för kondens eller luft infiltration, i slutändan påverkar motorcykelns koppling och växellåda. Problem såsom svårighet växling, motor eftersläpning och ett nonresponsive kopplingshandtaget är alla förknippade med en förlust av hydraultryck i kopplingssystemet. Blödning, eller spolning, återställer den hydrauliska kretsen för att avlägsna instängd luft, kondens eller föroreningar systemets tryck och löser dessa frågor. Utfallande din koppling krets så snart som symptom för att förhindra större motor eller växellåda skada uppstår. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Sifon
Clear plaströr
Container 8-mm skiftnyckel
Rag
DOT4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på centralstödet och vrida styret helt åt höger.
2

Avlägsna behållaren locket från kopplingen huvudcylinder på vänster handtag, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna från reservoaren locket. Suga ut bromsvätska från behållaren med en hävert. Fyll på behållaren med DOT4 bromsvätska tills vätskan är i nivå med "FULL"-märket på behållaren nivå mätare.
3

Följ kopplingen linje från koppling huvudcylinder till kopplingen slavcylinder på motorns kopplingskåpan. Leta luftningsskruven på den övre vänstra sidan av kopplingens slavcylinder. Slip ena änden av en bit genomskinlig plastslang över luftskruv och placera den andra änden i en behållare.
4

Använda en 8-mm skiftnyckel, vrid luftskruv moturs ett halvt varv att öppna skruvens avluftningsventilen. Griparkopplingen in helt för att tvinga en liten mängd bromsvätska ur slavcylindern och in i slangen. Stäng avluftningsventilen, vrida skruven medurs ett halvt varv med en 8-mm skiftnyckel. Släpp kopplingshandtaget långsamt för att dra ny bromsvätska i kopplingen hydrauliska krets. Fyll på koppling huvudcylinder är reservoar med DOT4 bromsvätska vid behov.
5

Upprepa vid behov tills vätskan instängd i plastslang är klar och inte innehåller luftbubblor eller skräp. Dra åt luftningsskruven helt med en 8-mm skiftnyckel och ta försiktigt bort plastslangen från skruven. Torka bort utspillt bromsvätska omedelbart med en trasa eller handduk.
6

Placera behållaren lock över koppling huvudcylinder är reservoar. Sätt i och dra åt lockets skruv med en Philips skruvmejsel för att försegla behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107401.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.