Hur Wire en Harley Spotlight

Lägga extraljus till din Harley Davidson motorcykel kan verkligen hjälpa lyser upp natten. Körning på natten kan vara farligt, och stock lamporna ger endast begränsad belysning. Lägga till en spotlight på framsidan av din cykel, fast att sätta på med ditt lager helljus, kan göra rida lite säkrare. Med hjälp av en vanlig dubbel-polig envägs relä, kan du vara säker på att du inte kommer att negativt påverka motorcykelns elsystem. Saker du behöver
12-volts testlampa
Wrench
Dubbel-polig envägs relä
Spotlight och monteringsverktyg
eltejp
avbitare
buntband

Visa fler instruktioner
1

Montera valda rampljuset ordentligt till en fast yta på cykelramen.
2

Lyft sitsen att komma åt din cykel elektriska sele. Anslut alligator klämma i ena änden av ett 12-volts testlampa till den negativa polen på batteriet. Slå på tändningen, sedan växla helljuset slås på och av när du testar trådarna sticker ut från kabelhärvan med spetsen på ditt test lampa sond. När ljuset i testet lampan tänds på och av med de höga balkar, har du hittat rätt tråd för hög-beam ljus. Stäng av tändningen och koppla bort den negativa batteripolen.
3

Identifiera de två par trådar som sticker ut från den dubbel-polig envägs relä. Ett par trådar kommer att vara större i spårvidd än det andra, och varje kabelpar bör märkas positiva och negativa. Anslut den tunnare negativa kabeln till cykelramen. Kontrollera för att se till spetsen av den exponerade tråden är fastskruvad direkt till en ren metall yta, lossa en bult lätt med en skiftnyckel, och smörgås spetsen av tråden mellan det och ramen
4

Splice. spetsen av tunna positiva ledningen tillsammans med helljuset strömkabeln. Strip en liten mängd plast avskärmning från helljus tråd och vrid den tillsammans med spetsen på den tunna positiva ledningen. Täck Trådändarna med eltejp.
5

Anslut en längd av tråd mellan rampljuset och reläet. Dra en tråd ansluten till den positiva polen på ljuset, liksom en vajer kopplad till den negativa terminalen på ljuset längs motorcykelns ram till kabelnätet. Fäst tråden på ramen på cykeln med buntband där så är möjligt för att hålla den ur vägen.
6

Anslut kabeln från den positiva polen på rampljuset till stora positiva ledningen från reläet och anslut sedan den återstående ledningen från reläet direkt till den positiva polen på batteriet. Anslut kabeln från den negativa terminalen på rampljuset direkt till ramen. Täck alla blottade ledningar med ett lager av eltejp för att förhindra kortslutningar.
7

Anslut den negativa polen på batteriet, slå på tändningen och växla helljus strömbrytare. När strömmen flyter genom helljus kabeln till ljuset, kommer det att utlösa reläet att sluta kretsen mellan batteriet och rampljuset, slå på den utan att skada beståndet strålkastare elsystem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111441.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.