Förteckning över DOT motorcykelhjälmar

motorcykelhjälmar kan ofta vara den viktigaste delen av redskap en ryttare kan äga. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, "motorcykelhjälmar minska sannolikheten för en krasch dödsolycka med 37 procent." Eftersom en hjälm kan rädda ett liv i händelse av en krasch, har Förenta staternas Department of Transportation (DOT) fastställs vissa riktlinjer för de fem vanligaste motorcykelhjälmar. The Half-hjälm

DOT har vissa normer som måste uppfyllas för att en hjälm för att ta emot sitt godkännande. Den halv-hjälm, som täcker toppen av huvudet, lämnar baksidan av den exponerade huvud, ansikte och övre hals. Denna stil har det minsta skydd.
Trekvartssida Hjälm


Därefter finns det tre fjärdedels hjälm. I likhet med halv-hjälmen, är ansiktet exponeras, men det är baksidan av huvudet skyddas. Detta är också en DOT-godkänd hjälm som har uppfyllt standarder försäkrar effektiviteten av hjälmen i händelse av en krasch genom att testa integriteten av hjälmen, vilket säkerställer att de material som används inte kommer att falla sönder vid nedslaget.


Modular eller Flip-up Hjälm

tredje stil hjälmen är "modulära" eller "flip-up" hjälm. Denna hjälm täcker baksidan av huvudet och övre halsen, samt ha en haka avdelning för skydd. Den har ett visir, men hakan delen av hjälmen kommer flip-up, gör prata, äta och dricka mycket lättare. Denna hjälm uppfyller också DOT riktlinjer som försäkrar att hjälmen ger grundlig huvudet täckning och att bäraren har minst 105 grader av perifera seendet samt ett hakband så att hjälmen ska sitta på plats hela tiden.

Full-face hjälm

full-face hjälm är allmänt känd som den säkraste hjälmen eftersom det ger mest skydd. Det skydd som ges kommer från huvudet, baksidan av huvudet, övre halsen, ansikte och haka som alla är täckta. Det finns ett visir, som ger ögonskydd, liksom. En Crash utfallsdata Evaluation System (koder) studie fann "att motorcykelhjälmar är 67 procent effektivt för att förhindra hjärnskador och att FN-hjälmar motorcyklister inblandade i krascher var tre gånger större risk att drabbas av hjärnskador än de bär hjälm."

Off-road hjälm

femte hjälmen typen är den off-road hjälm. Denna hjälm är ungefär som det fulla nominella hjälm, med samma positiva skydd poäng men det finns inget visir. Ryttaren kommer ofta bära skyddsglasögon som ögonskydd istället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106714.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.