Motorcykel Motorspecifikationer

Motorcykelns motor specifikationer hänvisar ofta till begrepp såsom förskjutning, borrning och slaglängd och antal cylindrar eller ventiler. Omfördelande

Motorcyklar brukar klassas och ofta namn efter cylindervolym, till exempel, CBR600. I detta fall avser den 600 till volym (i kubikcentimeter) inuti cylindrarna som torkas av kolven.
Cylindrar och kolvar

motorer Motorcykel kan ha en eller flera cylindrar. Varje cylinder används för att innehålla blandningen bränsle luft från förgasaren. Cylindern har en kolv, som komprimerar denna luft för tändstiftet att skjuta på sitt kompressionsslag. Efter att blandningen bränder, kolven retreater och startar ett annat slag. En eller flera inloppsventiler tillåter färsk blandning in, och avgasventilerna släpper brända gaser.
Two-Stroke och Four-Stroke
p Om en motorcykel motor är tvåtakt, betyder det att kolvarna tar två slag inuti cylindern för att slutföra en motor cykel. Fyrtaktsmotorer behöver fyra kolvslag att slutföra en motor cykel. Addera Borrning och slaglängd
Bore

, stroke och kompressionsförhållandet är gemensamma specifikationer för motorcykel motorer. Bore är diametern på motorns cylinder öppningen, och slaglängden är den totala sträckan som kolven färdas upp och ner. Kompressionsförhållande är förhållandet av volymen mellan kolven och cylinderhuvudet före och efter ett kompressionsslag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108888.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.