Så här byter du packboxläckage på en 2006 GSX-R750

En pöl av slick vätska som bildas runt botten av era 2006 Suzuki GSX-R750: s gaffelbenen är en varning att packboxläckage har brustit. Dessa tätningar är de enda barriärer som hindrar gaffeln försörjning av dämpning olja från att läcka ut, vilket skulle påverka gaffeln s förmåga att reagera på förändringar i vägens yta och möjligen störa den främre däckets dragkraft. Byte packboxläckage är en tidskrävande uppgift som kräver några speciella verktyg och en rimlig grad av förtrogenhet med motorcykelns chassi och fjädringssystem. Saker du behöver
5 - och 6-mm insexnyckel
platt skruvmejsel
Styrhuvud stand
10 -, 14 - och 24-mm hylsor
Hylsnyckel
bungee stubin | 12-mm kombination skiftnyckel
Soft-Jawed skruvstäd
24-mm ringnyckel
Fjäderkompressor Tool Review 14-mm skiftnyckel
Oljetråg
Suzuki framgaffeln montering Tool Review Suzuki axeltätningsringen remover verktyg
packboxläckage
Suzuki framgaffel olja sigill installer Tool Review Vinklad spetstång
Momentnyckel
Showa SS-05 gaffel olja, minst 30 gram
Fork oljenivåmätare
Visa fler instruktioner
gaffelben Borttagning
1

Park ditt GSX-R750 på sidostödet. Skruva framskärmen s bultar med en 5-mm insexnyckel. Dra den främre bromsok 'slangar ur slangen guide på båda sidor av fender, lyft sedan fender upp och ut från mellan framgaffeln ben.
2

Bänd plast trimma klipp ur de inre spackling paneler, placerade under den främre kåpan, med en platt skruvmejsel. Dra de inre panelerna bort från fronten och kåpor sida. Skruva den nedre spackling s bultar med en 5-mm insexnyckel, skjut kåpan ut från under din GSX-R750.
3

Placera din GSX-R750 på styrhuvudet står att lyfta framhjulet från marken, platsen motorcykeln i vertikalt läge
4

Skruva loss bromsok montering bultar från båda gaffelbenen med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel.. Lyft bromsok bort framhjulet s broms rotorer och benen gaffel, sedan avbryta bromsok från styrhytten oket med bungee stubin.
5

Skruva loss muttern från den högra sidan av framaxeln med en 24 -mm-uttag och en hylsnyckel. Lossa nypa skruvarna på undersidan av gaffelbenen med en 10-mm hylsa. Skjut den främre axeln ut från höger gaffelben, dra ut den vänstra gaffelben. Rulla ut framhjulet bort från gaffeln.
6

Lossa nypa bultar på båda sidor av de övre och nedre ok gaffeln och Styren 'bultar nypa, med användning av en 12-mm kombination skiftnyckel. Dra gaffelbenen ut från botten av gaffeln oken, med en nedåtgående vridande rörelse.
7

tillbaka gaffelbenen, när sälarna har ersatts, efter den omvända metoden för borttagning.

Byte av packboxläckage
8

Placera gaffelbenet i en mjuk-jawed skruvstäd, som vetter mot locket på toppen av gaffelbenet upp. Skruva av locket med en 24-mm fast nyckel, dra sedan upp på huven tills gaffeln fjäder och dämpare spö har lyfts delvis ur den övre gaffel röret.
9

Tryck gaffeln våren bort från gaffeln mössa med en fjäder kompressor verktyg, lossa låsmuttern på undersidan av gaffeln lock med en 14-mm skiftnyckel. Skruva av gaffeln locket från skaderegleraren stången hållas inom gaffeln våren, för hand. Dra justeraren stång, gaffel våren, fjäderhållare och spacer ur det övre gaffel röret.
10

Avlägsna gaffelben från skruvstäd och håll den upp och ner över ett oljetråg för att tömma gaffeln vätska . Pumpa gaffeln nedre gaffel röret tills gaffeln vätskan dräneras helt. Byt gaffelben horisontellt i skruvstäd.
11

Skruva nypa bultarna från undersidan av nedre gaffeln rör med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Håll enda bult på undersidan av gaffeln benet stadigt med en 6-mm insexnyckel, skjut sedan en Suzuki framgaffeln montering verktyg i det övre gaffel röret. Skruva av gaffeln s dämpning stav med framgaffeln montering verktyg, dra sedan stången ur gaffeln.
12

Dra övre röret bort från det nedre röret, med den övre röret som en glidhammare, tills gaffelbenen separeras. Skala dammskyddet från botten av den övre gaffel röret, sedan bända gaffeltätning låsring ur gaffeln rör med en platt skruvmejsel. Avlägsna gaffeltätning med en Suzuki oljetätning remover verktyg
13

Skjut dammtätningen, följt av gaffeltätning låsring och en ny gaffeltätning -. Mot markeringarna präglade på ytan av försegla utåt - på den nedre gaffeln röret. Skjut den nedre gaffelförbindningen röret in i den övre gaffeln röret. Kör gaffeltätning i den övre gaffeln rör med en tvådelad Suzuki framgaffeln olja sigill installer verktyg. Snäpp den kvarhållande ringen över gaffeltätning och in i kanalen skuren i den övre gaffeln röret, med hjälp av en vinklad par nål-tång. Skjut dammskyddet över änden av den övre gaffel röret.
14

Skjut spjället staven i övre gaffel röret och håll den stadigt med Suzuki framgaffeln montering verktyg. Skruva spjället stavens insexskruven genom botten av gaffeln, med en 6-mm insexnyckel, dra sedan åt bulten till 25,5 foot-pounds med en momentnyckel.
15

Avlägsna gaffelben från städet och håll den lodrätt. Tryck den övre gaffel röret nedåt tills hela gaffelben har helt komprimerad. Häll 14,4 uns av Showa SS-05 gaffel olja in i toppen av den övre gaffel röret.
16

Pump spjället stav minst 10 gånger med en Suzuki inre stavhållare verktyg för att avlägsna eventuella luftbubblor instängd i gaffelben eller gaffeln vätskan. Stanna när bubblar inte längre som du pumpar spjäll staven, sedan komprimera gaffeln helt. Fyll gaffel röret med mer SS-05 gaffel olja tills oljan är i nivå med toppen av gaffeln röret. Pumpa den övre gaffel röret flera gånger för att avlägsna eventuella kvarvarande luftbubblor, sedan låta gaffel oljan har sjunkit under minst fem minuter.
17

Förläng gaffeln helt och mät avståndet mellan toppen av gaffeln röret och ytan av gaffeln olja med en gaffel oljenivåmätare. Helst bör det finnas en luftspalt på 4,41 inches mellan toppen av gaffeln och gaffeln fluiden. Om luftgapet är mindre än 4,41 inches, hävert ut en liten mängd av gaffel vätska och mäta luftgapet igen. Om luftspalten är större än 4.41 inches, tillsätt små mängder gaffel vätska för att höja vätskenivån.
18

Skjut gaffeln våren, spacer och fjäderhållaren i gaffelben. Dra spjället stången upp genom gaffeln fjädern med den inre spöhållare verktyg.
19

Coat justeraren stången O-ring med SS-05 gaffel olja, sedan in stången genom gaffeln s överdelen. Skjut justeraren staven och den övre kåpan över spjället rod, sedan skruva den övre kåpan på spjällaxeln stång, för hand, tills den sitter på. Dra åt spjället stavens låsmutter mot botten av den övre lock med en 14-mm U-nyckel. Skruva den övre kåpan in i den övre gaffeln rör med en 24-mm fast nyckel.
20

Ersätt den återstående gaffelbenet sigill, enligt den metod som beskrivits ovan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110990.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.