Hur du ändrar en Crank Seal på en KTM 50

KTM tillverkar en mängd olika modeller i 50 cc motor klass, från Junior Adventure till SX Pro Senior. De tvåtaktsmotorer har ett huvud vevaxel som driver en enda kolv inuti 49,8 cc cylindern. Tätningar vid vardera änden av vevaxeln är känsliga för höga temperaturer som är inneboende med många tvåtakts motorcykelmotorer. I de flesta fall visar bränsle-oljerester på utsidan av vevhuset en eller båda tätningarna behöver ändras. Jobbet kräver mekanisk kompetens och en tätning extractor att ta bort de gamla tätningarna. Saker du behöver
metriska verktyg
Gummiklubba
Seal Extractor Review Replacement sälar
1,5-tums djupa socket
Clutch-packning
Momentnyckel
Felt- spets markör
Visa fler instruktioner
Right Side Seal
1

Koppla ur kopplingen kabeln från fästet på kopplingskåpan, med en metrisk skiftnyckel.
2

Lossa och ta bort skruvarna kopplingskåpa med en metrisk hylsa och spärrskaft. Spara bultarna. Tryck de yttre kanterna av locket med en gummiklubba för att lösgöra locket från vevhuset. Ta bort locket och kassera kopplings-packning.
3

Avlägsna skruvarna från kopplingstryckplattan. Spara plattan och skruvarna. Dra kopplingsplattorna och distanser ur kopplingshuset för hand. Ta bort skruvarna på kopplingen korgen. Dra ut korgen för hand för att exponera vev tätningen.
4

Bifoga en tätning avdragare på den exponerade änden av vevaxeln och vev tätningen. Vrid huvudströmbrytaren bulten i mitten av verktyget medurs med en metrisk skiftnyckel för att ta bort förseglingen.
5

Skjut en ny vev tätningen på den yttre änden av vevaxeln för hand, vilket gör att gummit sidan av tätningen är vänd i. Placera den öppna änden av en 1,5-tum djupt uttaget på den yttre ytan av tätningen som förare. Håll kontakten på plats med ena handen.
6

Knacka den yttre änden av hylsan med gummiklubba för att sittplats tätningen helt i vevhuset och mot underlaget fälgen.
7

Återkoppla kopplingen korgen med de sparade skruvarna. Sätt tillbaka kopplingsplattorna och distansorganen i korgen. Sätt tillbaka tryckplattan och dra åt de sparade skruvarna till 27 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Montera en ny packning kopplingskåpa i ansiktet av vevhuset. Sätt tillbaka kopplingskåpan med de sparade skruvarna, dra åt dem med hylsa och spärrskaft. Återanslut kopplingen kabeln till montering på omslaget.
Left Side Seal
9

Lossa och ta bort skruvarna transmissionskåpan på vänster sida av vevhuset. Spara bultarna. Dra av locket för hand och ställ den åt sidan.
10

Koppla bort tändkablar från statorn och timing platta inuti timing huset med en skruvmejsel. Avlägsna skruvarna vid tidpunkten plattan med en metrisk hylsa och spärrskaft. Dra av statorn och timing plattenhet ut ur huset för hand.
11

Bifoga en tätning avdragare på den exponerade änden av vevaxeln och vev tätningen. Vrid huvudströmbrytaren bulten i mitten av verktyget medurs med en metrisk skiftnyckel för att ta bort förseglingen.
12

Skjut en ny vev tätningen på den yttre änden av vevaxeln för hand, vilket gör att gummit sidan är vänd i. Placera den öppna änden av en 1,5-tums-djup uttaget på ansiktet av tätningen som förare. Knacka den yttre änden av hylsan med gummiklubba för att sittplats tätningen helt i vevhuset och mot underlaget fälgen.
13

tillbaka statorn och timing plattaggregat med de sparade skruvarna. Återanslut tändkablar med skruvmejseln. Sätt tillbaka transmissionskåpan och dra åt de sparade skruvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111385.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.