Hur byter jag olja på en WR250 Yamaha?

Att upprätthålla en Yamaha WR250 kräver regelbunden olja och oljefilter förändringar för att säkerställa att WR250 motorns inre delar kan motstå tuffa miljöer som finns på gatan, banan och leden. Normalt rekommenderar Yamaha ett oljebyte varje 600 miles, men du bör utfört ett oljebyte på din WR250 tidigare om maskinen används i tävlingen eller efter långa perioder av hård användning. Byte av olja och filter på en WR250 är en relativt snabb process, men det kräver en del förberedelser för att förhindra att smuts och skräp kommer in i motorn. Räkna med jobbet att ta minst en timme att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Broms rengöringsspray
Shop handdukar
Container
4mm insexnyckel
oljefilterlocket O-ringar
Oljefilter
Tratt Sida 2 liter 10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Förbered motorcykeln innan du byter oljan. Ta bort hasplåten och vakter motor från botten av motorn, med en 10 mm och en 8 mm hylsa för att skruva loss hasplåt s bultar. Sänk hasplåten och dra bort det från motorcykeln. Använda en broms rengöringsspray, rengöra området runt oljepåfyllningslocket, oljefilter lock, liksom oljan avtappningspluggar på oljetanken och nedre vänstra sidan av motorn. Torka dessa områden med en butik handduk för att avlägsna eventuell kvarvarande smuts eller skräp.
2

Starta motorcykeln att värma sin oljeförsörjning. Låt motorn gå på tomgång i minst tre minuter, sedan stänga av tändningen. Addera 3

Skruva av oljepåfyllningslocket från oljetanken. Avlägsna bulten avtappningsplugg från oljetanken med en 12mm hylsa. Låt oljan rinna ned i en behållare. Rengör avtappningspluggen bultens spets med en handduk, och sätt tillbaka den i oljetanken med en 12mm hylsa. Skruva på oljelocket tank filler på plats.
4

Skruva av oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn. Flytta behållare under avtappningspluggen bulten på nedre vänstra sidan av motorn, precis under växelspaken. Använd en 12mm hylsa för att ta bort bulten avtappningspluggen och låt motorns olja rinna in i din behållare. Rengör avtappningspluggen bultens spets med en handduk, och sätt tillbaka den i oljetanken med en 12mm hylsa.
5

Flytta behållare under oljefiltret på höger sida av motorn. Med hjälp av en 4 mm insexnyckel, ta bort botten bulten från olje locket. Håll motorcykeln upprätt för att tömma eventuella kvarvarande olja från oljefiltret i din behållare. Ta bort de återstående bultarna från oljefiltret locket med en 4 mm insexnyckel och dra av bakstycket från motorn.
6

Inspektera oljefilterlocket O-ringar för tårar, ersätter dem efter behov med nya O -ringar. Coat O-ringarna med färska 10W40 motorolja. Dra oljefiltret och dess låsfjädern ur motorn. Sätt i ett nytt oljefilter i motorn. Rengör låsfjäder med broms renare och torka torrt med en en butik handduk. Placera fjädern över oljefiltret. Placera oljefilterlocket över motorn. Med hjälp av en 4 mm insexnyckel, sätt tillbaka och dra åt lockets bultar.
7

Placera en tratt i motorns olje påfyllningsröret. Häll upp till 1,5 liter av färsk 10W40 motorolja in i motorn. Ta bort tratten och torka bort eventuella oljeutsläpp med en butik handduk. Skruva på oljepåfyllningslocket på motorns olje påfyllningsröret.
8

Torka bort utspilld olja från motorn med broms renare och handdukar butik. Starta motorcykeln och varmkör den i tre minuter. Stanna motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan på motorns oljepåfyllningslocket. Tillsätt olja som behövs för att höja oljenivån på oljestickan s "FULL"-markeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107400.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.