Honda Rincon Oil Change Rutiner

Regular motorolja och oljefilter förändringar är viktiga delar i att upprätthålla en Honda Rincon-serien terränggående fordon. I själva verket är ett oljebyte är en av de grundläggande förfaranden som utgör grunden för en väl fungerande din ATV. Även om uppgiften är ganska okomplicerad, måste oljebyten ske efter en viss sekvens för att förhindra att problem uppstår senare. Förberedelse

Korrekt förbereda din Honda Rincon, verktyg och arbetsplats kommer att gå långt i att slutföra hela uppgiften så lätt och enkelt som möjligt. Om detta är första gången du arbetar på din ATV, ta några minuter för att bekanta dig med placeringen av pluggar oljebytesintervaller, oljefilter och olja filler. Detta skulle kunna rädda dig från att bränna dina händer eller fingrar på en varm motor del under själva oljebyte.
Warming Oil


Tömning oljan helt och snabbt gångjärn på ett ordentligt uppvärmd motor, eftersom kall olja flyter betydligt långsammare än varm olja. Honda rekommenderar startar ATV motorn och låta den gå på tomgång i ett stationärt läge för upp till tre till fem minuter, så att oljan värmas upp till sin arbetstemperatur. När denna olja är varm, stanna motorn och låt oljan svalna något i ytterligare tre minuter.
Oljan avtappas

Avlägsna mätstickan ur oljepåfyllningen på vänster sida av ATV motor för att förbättra dräneringen tid. Leta bulten oljan rinna på vänster sida om motorns bakre vevhus. Placera din oljetråget under oljeavtappningsskruven och ta bort den med en 12 mm hylsa. Var försiktig, eftersom oljan fortfarande kan vara tillräckligt varm för att bränna dig eftersom det rinner. Vänta minst 15 minuter för oljan att rinna av helt. Ta det tätande O-ringen från avloppet bulten och montera en ny O-ring över bulten innan du installerar den på motorn. Skruva avloppet bulten i det bakre vevhuset och dra den till 18ft-lbs. med en momentnyckel. Städa upp eventuella oljeutsläpp med en butik handduk innan vi går vidare.
Byta oljefilter

Tillgång oljefiltret genom att lokalisera den cirkulära oljefilterlocket och avlägsna centrum bult med en 12 mm hylsa. Ställ den interna hållarfjädern åt sidan och byta ut O-ringarna på oljefilterlocket och centrumbult. Ta bort oljefiltret och montera ett nytt oljefilter i dess ställe. Sätt i mitten bulten genom oljefiltret och skjut låsfjädern över bulten. Håll locket mot vevhuset för att komprimera hållarfjädern när du drar åt centrumskruven med en 12 mm hylsa. Återigen, torka utspilld olja med en ren handduk, innan vi går vidare.
Påfyllning Motor

Honda Rincon kräver 3 liter färsk Honda HP4 eller liknande 10W40 motor olja vid byte av oljefilter. Placera en tratt i oljepåfyllningsöppningen och häll oljan i långsamt för att förhindra bildande bubblor i oljan. För in mätstickan tills den sitter mot oljepåfyllningsöppningen utan att skruva den på plats. Dra upp mätstickan och kontrollera var oljenivån ligger i jämförelse med de övre och undre märkena på spetsen av mätstickan. Om oljenivån är närmare det nedre märket, långsamt tillsätta små mängder av olja in i motorn för att höja oljenivån. Sätt tillbaka oljestickan och skruva in helt när oljenivån är nära den övre markeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107283.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.