Hur du justerar kopplingen på en 2002 Kawasaki Vulcan Classic

Kawasakis 2002 VN1500 Vulcan Classic använde en hydraulisk koppling för att eliminera risken för kopplingen slirar eller missade växlingar i samband med möjligheten för en traditionell stålvajer att sträcka sig över tiden. Emellertid kan effektiviteten av kopplingen huvudcylindern och dess slavcylinder minskas dramatiskt med instängd luft eller av den fysiska uppbyggnaden av kondensation i hydraulvätskan. Detta är ofta som en mjuk känsla spaken pull eller en allt grabby sensation från kopplingen. I de flesta fall kommer att spola gamla vätskan ut ur kretsen och påfyllning den med ny vätska lösa båda problemen. Saker du behöver
Motorcykel jack
8, 10 och 14 uttag mm
Hylsnyckel
5 mm insexnyckel
3 meter, klar plastslang med en 1/4-tums innerdiameter
8 mm kombination skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
DOT 4 bromsvätskan
Shop trasor
Momentnyckel
5 mm Allen socket
Visa fler instruktioner

1

Placera Vulcan på en motorcykel jack att stödja den i ett vertikalt läge. Skruva den vänstra främre foten-board montering bultar, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.
2

Lossa bakre shift-spak nypa bult, placerad under vänster fot ombord, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bak växelspak bort av transmission växelreglage axel. Lossa främre shift-spak nypa bult, med hjälp av en 10 mm hylsa, dra växelspaken bort av shifter axeln. Addera 3

Lossa de yttre motorhuven bultar, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bort kåpan från motorn för att avslöja cylindern koppling slav. Skjut en 3-fots längd klar plastslang med en 1/4-tums innerdiameter över avluftningsventil på toppen av kopplingens slavcylinder. Placera den andra änden av slangen i en plast fångst pan.
4

Vrid motorcykelns styret åt höger tills kopplingen huvudcylindern, placerad på vänster sida av styret, är i nivå med marken. Lossa oljebehållaren bultarna, med en stjärnskruvmejsel och dra locket och membranet ut ur behållaren. Suck den gamla kopplingen vätska ur behållaren, med hjälp av en handpump
5

. Fyll på behållaren till 3/4 med DOT 4 bromsvätska.
6

Vrid kopplingens slavcylinder avluftningsventil moturs ett kvarts varv, med en 8 skiftnyckel mm kombination, för att öppna ventilen. Griparkopplingen in för att mata den nya kopplingsvätska genom kopplingen kretsen. En liten mängd av gamla kopplingsvätska kommer att tvingas in den klara plaströr. Vrid avluftningsventilen medsols ett kvarts varv med skiftnyckel för att stänga ventilen. Sakta släpp kopplingshandtaget, sedan fyller behållaren med DOT 4 bromsvätska. Upprepa tills vätskan fastnar i slangen är fri från bubblor eller skräp och har en ljust bärnstensfärgad färg.
7

griparkopplingen i flera gånger med avluftningsventilen fullt stängd. Du bör känna ett fast motstånd när man drar spaken i. Om kopplingshandtaget går lätt eller om du inte känner motstånd, fortsätter att blöda kopplingen som beskrivits tidigare.
8

Wrap en trasa runt den slutna avtappningsventil och plaströr, dra sedan bort slangen. Torka bort utspillt kopplingsvätska med din butik trasa. Dra avluftningsventilen till 69 tum-pounds, med en momentnyckel och en 8 mm hylsa.
9

Montera det yttre motorhuven på motorn. Skruva de yttre bultarna motorkåpan på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra åt bultarna till 61 tum-pounds, med en momentnyckel och en 5 mm Allen socket.
10

Skjut den främre växelspaken på överföring shifter axel, följt av den bakre växelspaken. Dra åt båda shift-spaken nypa bultar till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
11

Montera vänster styrelsen främre foten på motorcykelns ram. Skruva foten-board montering bultar på plats, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna till 25 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
12

Fyll koppling huvudcylinder vätskebehållare med DOT 4 bromsvätska. Stanna när vätskenivån ligger mellan övre och undre markeringarna präglade in vätskan nivårör på framsidan av behållaren. Sätt tillbaka membranet in i behållaren, skruva sedan lockets bultar på plats med en stjärnskruvmejsel.
13

ner motorcykeln från uttaget och sedan parkera den på sin cykelställ.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111101.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.