ATV Batteri Underhåll

Moderna ATV förväntas kunna leverera ett brett utbud av elektroniska bekvämligheter som verkar från ATV batteri. Allt från vinschar, GPS-enheter, och även uppvärmda kläder och handgreppen arbeta för att förkorta livslängden på batteriet genom att öka belastningen placeras på det, skapar ett större behov av underhåll. Identifiera ditt batteri

Du kanske har sett termer såsom "förseglat", "gel cell," "underhållsfritt" eller "översvämmas" när man tittar på batterier som medföljer Powersports återförsäljare. Även om det kan verka som det finns en svindlande mängd val, det finns verkligen bara två typer av batterier:. Konventionell eller absorberat Glass Mat (AGM) katalog

Konventionella batterier är det vanligaste, med hjälp av en serie av kanaler eller kammare fylld med svavelsyra batterisyra, eller elektrolyt, att helt dränka blyplattorna i batteriet. Konventionella batterier har ofta en synlig vent eller slang för att minska trycket byggs upp i sina kamrar som gaser genom användning och laddning. Finns den tidigare nämnda "underhållsfria", "sluten" och "

AGM-batterier , gel cell "-batterier. Samtidigt som du kör i en liknande process som konventionella batterier med bly plattor nedsänkta i elektrolyten, AGM-batterier har fördelen av att vara helt omsluten från omvärlden, hantering uppbyggd gastryck genom användning av en mikroporös skiva eller dolda ventiler som förhindrar elektrolyt förlust. Som sådan kräver AGM-batterier inte elektrolytersättning.
Hålla batteriet laddat

Den främsta orsaken till batteri misslyckande är en term som kallas "sulfatering uppbyggd," ett tillstånd som skapas som elektriskt urladdade svavel molekyler i elektrolyten följa blyplattorna i batteriet. Eftersom svavel uppbyggd rockar plattorna, minskar batteriets laddningskapacitet och så småningom sjunker helt. Att se till att batteriet är laddat vid alla tidpunkter, och att nya batterier får en första fullständig laddning, är den enskilt bästa förebyggande teknik för att bekämpa sulfatering.
P Om din ATV lagras undan för en längre tid, anser batteriet ansluts till en automatisk batteriladdare, t.ex. Battery Tender, för att ladda batterierna och hålla rätt laddningsnivå under lagring. Batteriet Tender fungerar genom att ladda 80 procent av batteriets energi kapacitet med en maximal spänning och ström strömstyrka, då laddspänning och ström avtar tills batteriet är på 98 procent kapacitet. Slutligen är en lägre reglerad spänning och ström tillförs till batteriet tills den är helt laddat. Väl på denna punkt, kommer batteriet Tender stoppa laddningen och inleda en uppföljning cykel, beggining laddningen automatiskt om batteriets spänning sjunker under 90 procent.
Konventionellt batteri Underhåll

Konventionella "översvämmade" batterierna inför andra förhållanden som kan orsaka batterifel som AGM-batterier är skyddade mot. Eftersom ett konventionellt batteri ventileras till atmosfären för att frigöra gas som uppkommer genom antimon, ett tillstånd som orsakas av batteriet acceptera en ström efter en full laddning som skapar en förlust av vatten i elektrolyten, måste elektrolytnivån övervakas och återfyllas med användning av destillerat vatten. Kontrollera batteriets vätskenivå gång i månaden rekommenderas ofta, se till att elektrolyt nivåer är på tillverkarens angivna nivåer, ofta märkta direkt på batteriet bostäder. Använd endast destillerat mineral-fritt vatten för att förhindra järn uppbyggd på de inre plattorna.
General Maintenance

Batterier också lider av korrosion uppbyggd, ligger främst på batteripolerna och eventuella anslutningskablar eller hårdvara. Korrosion skapas ofta genom utströmmande gaser från batteriet kontaktar metalldelar och kan också visas snabbt i fuktiga geografiska områden eller nära organ saltvatten. Korrosion kan förhindras genom att belägga alla utsatta metalldelar med vaselin eller marinfett. Om korrosion har redan gjort sitt utseende på ditt batteri, tvätta bort med en lösning av 3 msk. bakpulver till en halvliter vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106591.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.