Varför är BMW motorer monterade i vinkel?

BMW inte bara producerar horisontellt monterade motorer, men dessa motorer är de för vilka bolaget är utan tvekan mest kända. Anledningen till att BMW gör dem på detta sätt gäller fortfarande, nästan ett helt sekel efter sin uppfinning. Längs vägen, har entusiaster hittat andra skäl till varför denna design är fortfarande älskade över hela världen. Funktion

BMW är horisontellt monterade boxer motorer ursprungligen (och förblir) för att bättre underlätta luftflödet över topplocken. Genom att montera motorerna i sina motorcyklar på ett sådant sätt att placera cylindrarna direkt i flödet av luft som ryttare cyklade, gjorde BMW ett logiskt val för att hålla motorn sval och undvika överhettning problem.

Historia

BMW är horisontellt motsats, har tvåcylindriga boxermotor designen sitt ursprung i Versaillesfördraget. År 1919, första världskriget slutade och fördraget undertecknades. Tyska företag var förbjudna att tillverka flygplan som en bestämmelse i fördraget, och därför behövde BMW för att hitta något annat att bygga. BMW: s chefsdesigner, Max Friz, konstruerade den första boxermotor ungefär fyra veckor efter det att fördraget undertecknades. Från början var denna design uppskattad på grund av dess logiska och inneboende kylande egenskaper.
Tidsplan

BMW boxermotor har förändrats något över tiden, införliva nya material och tekniker som de blev tillgängliga. Ursprungligen var BMW boxer motorer luftkyld, moderna BMW boxer motorer är nu endast tillgängliga som oljekylda
Funktioner

Förutom de kylande egenskaper horisontellt. motorfäste, ägare av BMW motorcyklar med boxer motorer (de med R-beteckningar) tout också andra fördelar. På grund av motorns placering, dessa cyklar skryta ett gynnsamt låg tyngdpunkt. Detta leder till enklare hantering och manövrerbarhet när man rider. BMW R-typ ägare prisar också den lätthet med vilken de kan komma åt och arbeta med olika delar av cykeln. Om cykeln upplever problem på vägen, är det ganska lätt att dra bort till sidan av vägen och åtgärda problemet med hjälp av enkla verktyg.

Även om det är ingalunda en vanlig företeelse, en händelse år 2006 markerat ett oväntat inslag i BMW: s boxermotor: är formen krediteras med att rädda livet på en Wales polis inblandad i en hög hastighet chase. Officerens BMW r1150gs landade på honom, men inte krossa honom trots att han släpades till en bit under cykeln. Motorns unika form skapade tillräckligt utrymme för sin kropp att säkert vila under cykeln utan att krossas.
Potential


grund allt hårdare buller och förordningar föroreningar över hela världen, BMW har hela tiden utvecklats deras mest kända motorcykel motor. År 1984 försökte de att fasa ut det, men skulle entusiaster inte låta boxaren att dö. Som ett resultat, bytte BMW från luftkyld till oljekylda boxer motorer, och även från frö förgasare till bränsleinsprutning. Framtiden för BMW boxer-motorer kommer att bli intressant, om deras historia av att lyssna på sina lojala kunder är allt från vilken att döma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107282.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.