BMW R1200C Underhåll Tips

BMW R1200C är en motorcykel modell som byggdes mellan 1997 och 2004 av den tyska tillverkaren BMW. Motorcykeln samlat initialt uppmärksamhet genom att vara framträdande i James Bond-action filmen "Tomorrow Never Dies". Den R1200C är utformad i den traditionellt amerikanskt "cruiser" stil, med upphöjda styret och en lägre sittposition. Det markerade BMW: s första razzia i "cruiser" stil. Bromsar

BMW R1200C är känd för att bära ut bromsar snabbt. Den tunga konstruktionen och påkostade kroppsbehandling skapar en stor mängd effekter när du stoppar motorcykeln. Det är viktigt att övervaka hälsan hos bromsbelägg genom att utföra några enkla kontroller innan cykeln på vägen. En enkel kontroll är att helt enkelt köra cykeln ner ett enda kvarter två eller tre gånger, stannar varje gång på slutet. Genom att göra detta, kan du mäta enkelt känsligheten av bromsbeläggen och huruvida de kan bära tunna. De bakre bromsbelägg tenderar att slitas ut snabbare än i fronten och måste kontrolleras oftare.
Däck

Däcken på R1200C måste kontrolleras ofta för lägenheter och allmänna skador. Dåliga däck inte bara skapar farliga körförhållanden, men kan orsaka onödig påfrestning på motorcykelns bromsar och motor. En ringtryckmätaren bör hållas i R1200C cykelväskan vid alla tidpunkter för enkel spot-kontroll av däcktrycket. Att hitta rätt nivå däck inflationen är avgörande för välbefinnandet hos motorcykeln. Däcken på R1200C svarar bra på ett något högre tryck, men att hitta den exakta mätningen kommer att kräva lite av försök och misstag på den del av föraren. För lågt lufttryck kan leda till blåsa-outs så alltid kolla efter läckor i däckets slitbana.
Chain

Motorcykelns kedjan sätts under hård belastning varje gång cykeln används. Använd en kommersiellt kedjespray att smörja metall kedja så ofta som möjligt. Den sida av kedjan som kommer i kontakt med kedjehjulen bör få huvuddelen av smörjning. Kedjan ska smörjas direkt efter en åktur så att värmen av kedjan kan lätt absorbera smörjoljor. En trasa eller tidning bör placeras över fälgen medan smörjning av kedjan. BMW R1200C har dyra chrome fälgar samt en allmänt elegant utseende, som behöver skyddas medan andra delar av fordonet servas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107396.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.