Hur man reparerar en Dirt Bike Hand Brake

En dirt bike är handdrivna frambromsen är viktigt att säkert navigera ojämn terräng. En skadad broms kommer att placera ryttaren i en farlig situation. De flesta broms problem orsakas av en förlust av hydraultryck eller framhjulet instabilitet. Hydraulisk tryckförlust orsakas av läckor inom bromsslangar eller beslag, så att luft och föroreningar i systemet och skapa en svampig känsla på framsidan bromshandtaget. Instabilitet orsakas av en skev bromsrotor och visas som en våldsam rysning vid inbromsning. Reparera dessa problem kan göras med enkla verktyg, men kräver viss förtrogenhet med din motorcykel. Saker du behöver
linjer Ersättningsbromsbelägg och kopplingar
Handpump
bromsvätska
Clear plastslang
behållare eller burk
6 mm nyckel
Shop handdukar
Motorcykel lyft eller stå
Hylsnyckel och uttag
insexnycklar
bungee rep
ersätter bromsrotorn
Visa fler instruktioner
Återställa Hydraulic Pressure
1

Återställ hydrauliska trycket i bromssystemet genom att ersätta läckande, slitna eller skadade kopplingar och slangar.
2

Ta av locket från huvudcylindern s vätskebehållare och suga ut så mycket av vätskan med en hand pumpen som möjligt. Fyll på behållaren med färsk bromsvätska.
3

Lokalisera avluftningsventilen på bromsok och ta av locket gummi damm. Slip en längd av klar plast slang över ventilen, placera den andra änden i en burk eller behållare.
4

Vrid ventilen moturs ett kvarts varv med en 6 mm nyckel för att öppna ventilen. Dra in och håll den främre bromshandtaget för att tvinga en liten mängd bromsvätska ur ventilen. Stäng ventilen genom att vrida det ett kvarts varv medurs med en 6 mm nyckel. Släpp bromshandtaget. Upprepa tills vätskan instängd inuti slangen har blivit klar och fri från bubblor eller skräp.
5

bort plastslangen och torka bort spilld bromsvätska med en ren butik handduk. Toppa behållaren med färskt bromsvätska och sätt på locket. Dra i den främre bromshandtaget för att kontrollera det hydrauliska trycket. Ett företag pull bör åläggas att medverka frambromsen. Om spaken fortfarande känns mjuk eller svampig, upprepa steg 1 men 4 och inspektera bromssystemet för läckor.
Kraftiga vibrationer
6

Ställ motorcykeln på ett stativ eller Lyft för att höja framhjulet från marken.
7

Ta bort den främre bromsok, med en insexnyckel för att skruva isär den från framgaffeln. Skjut tjocklek av av frambromsen rotorn och dra den från styret med ett bungee rep.
8

Demontera framhjulet, med hjälp av en hylsnyckel för att ta bort den främre muttern differentialbroms. Tryck på framaxeln ur framgaffeln med en gummihammare och lägre hjulet till marken.
9

unbolt frambromsen rotorn från hjulet med en insexnyckel. Installera en ny broms rotor på hjulet. Sätt tillbaka framhjulet på motorcykeln, glider den främre axeln genom framgaffeln och hjulet. Skruva den främre muttern differentialbroms på plats och dra åt med en hylsnyckel.
10

Skjut den främre bromsok över rotorn. Använd en insexnyckel för att dra åt bromsok s bultar. Sänk ner motorcykeln från stativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107258.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.