Hur man tar bort en Slip-on ljuddämpare Från en Honda motorcykel

Installera en eftermarknad slip-on ljuddämparen är det enklaste sättet att förbättra utseendet, ljudet och prestanda för en Honda motorcykel. Som namnet antyder, en slip-on ljuddämpare glider över änden av motorcykelns avgassystem header pipe i stället för lager ljuddämparen. Ta bort en skadad slip-on ljuddämparen från de flesta Honda motorcyklar är en ganska snabb process, som kräver endast ett fåtal verktyg. Men, måste du förbereda ersättandet ljuddämparen innan den kan installeras på motorcykeln. Saker du behöver
Tänger
Exhaust våren avdragare verktyg
Flat skruvmejsel
10 och 14 uttag mm
hylsnyckel
Delar rengöringsspray
Rakblad Hög- temperatur tätningsmedel
Fönster rengöringsspray
Visa fler instruktioner
1

bort eventuella Låsfjädrar fäster slip-on ljuddämparen till avgasröret huvudledning, med en tång eller en hakad avgas fjäder -avdragare verktyg.
2

Lossa avgasröret klamman slip-on ljuddämparen till avgasröret huvudledningen, med hjälp av en platt skruvmejsel eller en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.

3

Skruva loss muttern från slip-on ljuddämparens galge bult, belägen antingen bakom ljuddämparen eller fäst till toppen av ljuddämparen hanger bandet, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.

4

Skjut ljuddämparen hängare rem av av slip-on ljuddämpare, om tillämpligt. Dra slip-on ljuddämpare off av avgaser huvudledningen, med en lätt vridande rörelse.
5

Rengör slip-on ljuddämparens montering fläns med delar rengöringsspray för att ta bort bebyggda sotavlagringar. Använd ett rakblad för att avlägsna eventuell hög temperatur tätningsmedel fäst vid flänsen.
6

Coat slip-on ljuddämparens montering fläns med en hög temperatur tätningsmedel, tryck sedan på flänsen på avgasröret huvudledningen . Löst åt avgas klämman, med hjälp av en platt skruvmejsel eller en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
7

Skjut ljuddämparen hängare remmen på ljuddämparen. Fäst hängaren remmen i fästet inbyggd i högra bakre passagerare peg eller på motorcykelns ram. Slip bulten ljuddämparen hängare genom hängaren rem och fästet, sedan löst skruva muttern hängare bulten på plats med en 14 mm hylsa.
8

Flytta slip-on ljuddämpare med avgas huvudledningen tills de är inriktade jämnt. Dra avgas klämman, med hjälp av en skruvmejsel eller en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt avgassystem hängare muttern, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.
9

Sätt tillbaka eventuella Låsfjädrar bort tidigare, med hjälp av en tång eller ett avgassystem våren avdragare verktyg.
10 < p> Rengör ljuddämpare och avgasrör huvudledningen med fönster rengöringsspray innan motorcykeln för att förhindra fingeravtryck från bränns fast i metallytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111109.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.