Hur att justera spänningen på framgaffeln på min Honda Goldwing

Justering av spänningen på de främre gafflarna på en Honda Gold Wing beroende på år och modell av motorcykeln. Det finns också eftermarknaden tillägg eller modifieringar som gör fler justeringar möjliga med finare inställningar. Justeringar är till stor del en fråga om personlig preferens. Styvare inställningar uppmuntrar mindre front bromsning dyk, men också skärpa den övergripande känslan av åkturen i den främre delen av cykeln. Justeringar kan skräddarsys för olika situationer, beroende på körförhållanden och cykel belastning. Saker du behöver
Air kompressor
Tryckmätare
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

justera trycket gaffel luften. Avlägsna ventilhatten på GL1100, och tillföra luft med hjälp av en luftkompressor eller handpump, eller avlägsna luft genom att trycka på mitten av ventilskaftet tills den önskade trycknivån nås. Använd ett lågt övertryck däcket för att mäta trycket.
2

Använd kompressorn på GL1200 och tidiga 1500-modeller för att minska eller lägga lufttrycket på gafflarna. Kontrollerna för av kompressorn finns på instrumentbrädan. Vrid nyckeln till "ON" för att använda kompressorn
3

slå inställningen på toppen av gaffeln för sent GL1500 och GL1800 använder en platt skruvmejsel. Justera till ett högre nummer för en styvare gaffel och mindre bromsning dyk. Justera till ett lägre nummer för en mjukare, mer komfortabel körning.
4

Installera en eftermarknad gaffel eller suspension kit för att öka gaffel spänningar och få fler justeringsinställningar. Dessa kit finns från många eftermarknaden återförsäljare som progressiv eller Race Tech.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110815.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.