Hur man bygger Motorcykel Skärmar med glasfiber

Det är inte ovanligt att hitta glasfiber eftermarknaden karosseridetaljer. Glasfiber är måttligt lätt att arbeta med, erbjuder en god hållfasthet i förhållande till vikt och är oftast det billigaste kompositmaterialet på marknaden. Använda glasfiber, man kan mode en fullt fungerande fender för en motorcykel, antingen genom att kopiera, eller flås, ett original stänkskärm eller skapa en egen design. Saker du behöver
Original fender (tillval) katalog Glasfiber duk
Harts och härdare
målarpenslar
Skum eller lera
X-acto blad
Putty spridare eller gummiskrapa
Sander blocket
Assorted slippapper och White lim
Aceton
Vatten
Paint fack eller hink
Skyddsglasögon
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
Skinning Metod
1

Rengör ursprungliga fender som ska kopieras. Fyll i alla låga punkter och Slipa grov, upphöjda kanter för att hindra dem från att kopieras till din nya fender.
2

Ansök AA 50/50 blandning av vatten och vitt lim på fender. Detta kommer att försegla den ursprungliga delen och låta de nya glasfiber delen tas bort lätt. Addera 3

färdigskurna din glasfiber material i små strimlor. Detta kommer att göra det lättare för dig att placera glasfiber på fender i följande steg. Förbered din bas och härdare blandningen enligt tillverkarens rekommendationer.
4

Lägg ned det första lagret av glasfiber på din ursprungliga fender, placera de färdigskurna remsor så nära varandra utan överlappning. Det går bra att låta remsorna sträcker sig förbi kanten av fendern. Om du använder flera trasa vikter, eller tjocklekar, börja med den tyngsta trasan först. Detta kommer att utgöra en stark bas för fender som du bygger upp lager av glasfiber.
5

Applicera din hartsblandningen till glasfiberväv med en pensel, med lätta badda motioner att mätta glasfiber duk. Var noga med att inte störa glasfiber remsorna. Du kommer att märka att tyget blir transparent när den absorberar harts, är detta normalt.
6

lägga ett andra lager av tyg på fender, överlappar det första skiktet. Denna gång, badda duk som är lätt utan extra harts, med hjälp av spetsen på borsten att komprimera det andra skiktet mot det första skiktet. När tyget har absorberat en del av kåda från första lagret, försegla den genom ytterligare ett lager harts ovanpå det andra skiktet.
7

Använda en plast spridare eller gummiskrapa, ta bort eventuell luft bubblor. Var noga med att inte röra någon av glasfiber lagren.
8

Fortsätt skiktning av glasfiber material och beläggning med kåda epoxi tills du har träffat din önskad tjocklek och låt härda. Härdningsprocessen vanligtvis tar mellan 30 minuter till 24 timmar.
9

försiktigt, ta bort den nya glasfiber framskärm från originalet och testa den mot motorcykeln för storlek och montering. Om den passar korrekt, skära bort överflödigt material och våt sand utsidan tills slät.
10

borra på några monteringshål som krävs för att passa din motorcykel.
11

Prime och måla din fender innan du installerar den på motorcykeln. Addera anpassade metoden
12

Ta mätningar av motorcykelns poäng fender mount. Noggrant mäta avståndet mellan bultar samt avståndet från gaffelben till gaffelben och däck frigångshöjd.
13

skissar ut din tilltänkta fender design, inklusive monteringsplats detaljer.
14

Forma din nya fender med lera eller ett block av skum genom att försiktigt skära bort material. Du kommer endast att bilda den grundläggande formen av stänkskärmen, så det kanske ser lite otymplig. Lämna tillräckligt med material för att tillåta tillägg av detaljer och finjustera senare i processen.
15

Sand formuläret lätt vidare att förfina mock-up fender form, var noga med att hålla formen symmetrisk .
16

Smooth ner några upphöjda kanter på fender yta och fylla eventuella oönskade hål eller luckor med spackel.
17

Testa nya fender mock-up mot motorcykel för att kontrollera för korrekt dimensionering.
18

Applicera en 50/50 blandning av vatten och vitt lim till fender mock-up. Detta kommer att försegla den ursprungliga delen och låta de nya glasfiber delen tas bort lätt.
19

färdigskurna din glasfiber material i små strimlor. Detta kommer att göra det lättare för dig att placera glasfiber på mock-up i följande steg. Förbered din bas och härdare blandningen enligt tillverkarens rekommendationer.
20

Lägg ned det första lagret av glasfiber på din fender mock-up. Om du använder flera tyg vikter, eller tjocklek, börja med den tyngsta trasan först. Detta kommer att möjliggöra en starkare bas för fender som du bygger upp lager av glasfiber.
21

Lägg ned det första lagret av glasfiber på din mock-up, placera de färdigskurna remsor så nära till varandra utan överlappning. Det går bra att låta remsorna sträcker sig förbi kanten av fendern. Om du använder flera trasa vikter, eller tjocklekar, börja med den tyngsta trasan först. Detta kommer att utgöra en stark bas för fender som du bygger upp lager av glasfiber.
22

lägga ett andra lager av tyg på den mock-up, överlappar det första skiktet. Denna gång, badda duk som är lätt utan extra harts, med hjälp av spetsen på borsten att komprimera det andra skiktet mot det första skiktet. När tyget har absorberat en del av kåda från första lagret, försegla den genom ytterligare ett lager harts ovanpå det andra skiktet.
23

Använda en plast spridare eller gummiskrapa, ta bort eventuell luft bubblor. Var noga med att inte röra någon av glasfiber lagren.
24

Fortsätt skiktning av glasfiber material och beläggning med kåda epoxi tills du har träffat din önskad tjocklek och låt härda. Härdningsprocessen vanligtvis tar mellan 30 minuter till 24 timmar.
25

försiktigt, ta bort den nya glasfiber framskärm från fender mock-up och testa den mot motorcykeln för storlek och montering. Om den passar korrekt, skära bort överflödigt material och våt sand utsidan tills slät.
26

borra på några monteringshål som krävs för att passa din motorcykel.
27

Prime och måla din fender innan du installerar den på motorcykeln.
28

Gå för en ritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106495.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.