Hur man installerar bromsar på en Yamaha 650

Yamaha V-Star och Virago 650 motorcyklar använder en kombination av moderna hydrauliska främre bromsarna och en äldre trumma-stil bakbroms. Även om varken bromssystemet är alltför komplex, får en ny motorcykel ägare skall förbluffad av arbetet med att installera en ny uppsättning bromsbelägg eller skor. Huvuddelen av arbetet kan utföras med vanliga handverktyg. Emellertid är en motorcykel-specifik hiss eller domkraft nödvändigt att ändra bromstrumman skor. Du kanske vill överväga att ha åtminstone en del av det arbete som utförs av din lokala Yamaha-återförsäljare om du inte är ordentligt utrustade. Saker du behöver
Hylsnyckel 12, 14 och 32 uttag mm
Broms rengöringsspray
Shop handdukar
Bromsbelägg
Plastslang
Container
Momentnyckel
8, 10 och 12 mm nyckel
bromsbackar
Spetstång
Visa fler instruktioner
Front Brake Pad Installation
1

Ta bort bultar fästa botten på bromsoket på framgaffeln, med hjälp av en hylsnyckel utrustad med en 12 mm hylsa. Lyft nedre kanten av tjocklek bort från gaffelben för att komma till bromsbeläggen.
2

Dra de gamla bromsbelägg och bromsbelägget våren ut ur bromsoket. Rengör bromsok s inre kolvarna med en broms rengöringsspray torka sedan torrt med en handduk,
3

Sätt en bit plastslang över bromsok s luftavtappningsventil, placerad precis ovanför bromsledningen , och kör den motsatta änden av slangen i en liten behållare. Vrid luftavtappningsventil ett kvarts varv moturs med en 8 mm nyckel för att öppna ventilen. Tryck kolvarna i bromsoket med tummarna tills de sitter helt. Vrid luftavtappningsventil medurs för att stänga ventilen, sedan bort slangen.
4

Placera bromsbelägg våren i bromsoket, följt av nya bromsbelägg. Skjut bromsok över bromsen rotor och installera bromsok s bultar, med en 12 mm hylsa. Dra bromsok s bultar till 16 foot-pounds med en momentnyckel.
Trumbroms bak Sko Installation
5

Skruva justermuttern från bakhjulet s bromsstång, hjälp en 10 mm nyckel. Dra ut sprinten ur spänningen bar under bromstrumman med ett par nål-tång. Skruva spänningen barens skruv och mutter med en 12 mm nyckel och en 12 mm hylsa.
6

Lossa låsmuttern från vänster sida av bakaxeln med en 32 mm hylsa. Lossa de fyra skruvarna som håller fast bakhjulet sista enheten till den vänstra sidan av svingarmen med en 14 mm hylsa.
7

Lyft motorcykeln från marken med en tjänst hiss. Placera en spärrkonsol tie-down bandet på varje styre och rem motorcykeln till hissen för stöd. Skruva slutväxeln bultar och bakaxelns låsmutter helt med en 14 och en 32 mm hylsa, respektive. Dra bakhjulet och slutlig bilresa från motorcykeln.
8

Dra ut axeln från höger sida av bakhjulet. Dra av locket av bromstrumman och ta bort båda bromsbackarna och fjädrar. Rengör innerfoder av bromstrumman med en broms rengöringsspray. Torka torrt med en butik handduk.
9

Installera de nya bromsbackar och fjädrar i bromstrumman. Placera kåpan över bromstrumman.
10

tillbaka bakhjulet på motorcykeln, efter omvänd ordningsföljd. Löst åt slutväxeln bultar och bakaxeln låsmutter. Sänk motorcykeln till marken. Dra åt bultarna till 50 mul-pounds och axelmuttern till 60 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110293.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.