Historien om BMW Motorcyklar

tyska biltillverkaren BMW (Bayerische Motoren Werke) har producerat motorcyklar sedan 1923. Sedan dess har BMW varit ansvarig för ett antal innovationer som figurerade i utvecklingen av den moderna motorcykeln. Idag producerar BMW motorcyklar under dess BMW Motorrad varumärke. Origins

BMW producerat ett antal produkter innan dess motorcykel tillverkning, notably flygmotorer. År 1921 började BMW producerar en boxermotor och sålde den till flera tyska motorcykel beslutsfattare. När motorn blev en succé, lanserade BMW ett program för att designa och utveckla sina egna motorcyklar börjar med R32 1923. Bland de nyheter som pionjärer med R32 var placeringen av cylinderhuvuden, som var placerad pekar utåt där den passerande luften skulle mer effektivt kyler motorn under drift. R32 presenterade också en kardandrift som var fast drivaxeln i en modern bil snarare än en kedja eller rem drivsystem. Addera världskriget

Under Världen War II, förutsatt motorcyklar den tyska militären med en rad strategiska och operativa fördelar. Motorcyklar kunde bära ett litet antal trupper och utrustning snabbt mellan platser. Den tyska regeringen värvning andra tillverkande företag för att tillverka motorcyklar i samband med BMW. Axeln enhet och luftkylda topplock var särskilt effektiva i motorcyklar som drivs under de svåra förhållandena i krigets afrikanska arena.As ett medel att bekämpa den tyska motorcykeln fördel, försökte amerikanska och andra närstående industrier att kopiera BMW designelement att producera lika effektiva militära motorcyklar.
Efterkrigs

Tysklands nederlag i andra världskriget var särskilt hårda på BMW. Många av dess tillverkningsanläggningar hade förstörts och tillgången på råmaterial för ny produktion var dålig. För en tid var BMW förbjudet att tillverka motorcyklar på grund av sin kamp applications.When motorcykel produktionen gjorde CV, det var tvungen att börja om eftersom ingen registrering av tillverkningsmetoder eller motiv motorcykel överlevde. Gamla modeller analyserades och kopieras så nära som möjligt. Gradvis BMW dök upp från ekonomisk ruin som fritids motorcykel popularitet växte i USA. I slutet av 1950-talet, har ett stort antal motorcyklar som exporteras till USA varje år.
Models

BMW fortsatte att producera några krigstida modeller, inklusive R35 och R75. Nya modeller kom 1955, med beteckningarna R50, R60 och R69. Genom det sena 1960-talet, var BMW producera specialkemikalier modeller för den amerikanska marknaden, känd som R50US, R60US och R69US. Dessa modeller var avsedda att drivas utan sidvagn, och presenterade teleskopiska framgafflar. Större redesigns av BMW motorcyklar följde 1970, och modeller som kallas R 50/5, R 60/5 och R 75/5 började säljas i USA. Eftersom efterfrågan på sportigare motorcyklar ökat, fortsatte BMW att finjustera och förbättra sina motorer för mer makt. En annan ny modellserie 1974 väckte R60 /6, R75 /6 och R90 /6 modeller. Ny modell linjer började dyka upp regelbundet med några års mellanrum, med utformningen av motorcyklar återstående trogen form av de ursprungliga BMWs.
Senare Innovationer

BMW introducerade sin K100 modell 1983, med en radikalt ny vattenkyld motor. "K"-serien, och så småningom "F"-serien, gick med i "R"-modeller i BMW linjen, men den nya motorn aldrig helt ersatt boxare. Under 2006 lanserade BMW sin "G" serie av off-road modeller. Off-road och racing versioner av många modeller har producerats eller byggd på BMW ramar från eftermarknaden tuners.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106354.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.