Hur Time en 400EX

Timing en Honda 400EX quad är nödvändigt för att säkerställa de bränder tändstift när kolven är i övre dödpunkt (TDC) vid förbränning stroke. Vanligtvis du tid motorn under periodiskt underhåll eller när du justerar ventilerna. Förfarandet innefattar att rikta ett märke på tidpunkten svänghjulet när du kontrollerar spänningen på kamkedjan. Tändinställningen och kedjan är placerade inuti höljet på vänster sida av motorn. Timing en 400EX kräver metriska handverktyg och ett stroboskop. Saker du behöver
Metric hylsa och spärrskaft
Metric insexnyckel
Metric skruvnyckel
Timing ljus
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Timing Chain

1

Blockera bakhjulen med trä block och sätta i friläge. Lossa fästbulten vid basen av växelspaken på den vänstra sidan av motorn med en metrisk insexnyckel. Dra växelspaken bort.
2

Lossa och ta bort skruvarna på vänster motor fallet med en metrisk hylsa och spärrskaft. Dra bort höljet för att komma åt timing plattan, svänghjul och kamkedjan.
3

Identifiera kedjan-spänning montering på toppen av motorn fallet med en kort hex-head bolt och en låsmuttern vid basen av bulten. Lossa låsmuttern med en metrisk U-nyckel.
4

Flytta kamkedjan i väskan upp och ner och notera deformationen. Vrid hex-head bolt på kedjan-spänning montering höger eller vänster, så behövs, tills avböjning 1/8-tums upp och ner. Dra åt muttern ordentligt.
Timing
5

Fäst den röda tråden-klipp från ett stroboskop på tändkabeln. Fäst den svarta kabeln-klipp på den positiva polen på tändspolen ovanför motorn. Starta motorcykeln och låta motorn gå på tomgång i normal hastighet.
6

Rikta timing ljus i indikatorn-pekaren på toppen av tidpunkten plattan. Du märker de lätta utlöses snabbt eftersom den belyser svänghjulet bakom plattan. Tidpunkten är rätt när tidpunkten märket "I" på svänghjulet är i linje med indikatorn varje gång ljuset utlöses.
7

Lossa de små skruvarna på framsidan av tidpunkten plattan med en platt-skruvmejsel. För in spetsen på skruvmejseln i justeringen skåran på timing plattan.
8

Fortsätt att sikta tidpunkten ljus i indikatorn som du vrider handtaget på skruvmejseln åt höger eller vänster, så behövs , tills tidpunkten märket är direkt i linje med indikatorn med varje strobe av ljuset. Dra åt skruvarna på timing plattan.
9

Stäng av motorn. Koppla klippen stroboskop från tändkabeln och tändspolen. Sätt tillbaka motorkåpan och dra åt skruvarna. Sätt tillbaka växelreglaget i sitt ursprungliga horisontella läge och dra fast bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111508.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.