Hur ändrar jag det Olja för en Suzuki kung Quad?

Ändra motorns olja och oljefilter regelbundet är en viktig del av att äga och underhålla en Suzuki kung Quad ATV. Denna enkla, men ändå kritisk procedur tar bort alla föroreningar och skräp som fångas i motorns vevhus och ser till att en ny leverans av olja är närvarande hela tiden. Om den lämnas obevakad, kommer motorns olja bryta så småningom ner och låta friktionen att generera, nöta motorns rörliga delar till den punkt av misslyckande. Hela proceduren bör ta mindre än en halvtimme och kan användas på både 450cc och 750cc modeller kung Quad. Saker du behöver
Oljetråg
17mm socket
hylsnyckel
Shop handdukar
Momentnyckel
Cap-stil oljefilternyckel
Oljefilter
Funnel
3,5 liter 10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera motorns halsen oljepåfyllningen på vänster sida av vevhuset och oljeavtappningspluggen under högra sidan av vevhuset. Placera ett oljetråg under avtappningspluggen.
2

Slå på tändningen och starta ATV motor. Låt ATV på tomgång i stället för tre minuter att värma oljan till sin arbetstemperatur. Stanna motorn och slå av tändningen.
3

Demontera motorns avtappningsskruven med en 17mm hylsa och låt oljan rinna helt i tråget. Rengör avtappningspluggen spets med en handduk, och sätt tillbaka avtappningspluggen i motorn. Dra åt avtappningspluggen med en momentnyckel.
4

Leta oljefiltret på framsidan av motorn. Använda ett cap-stil skiftnyckel oljefiltret, skruva loss oljefiltret från motorn. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk. Skruva ett nytt oljefilter på plats för hand tills filtret sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret extra kvarts varv.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn. Placera en tratt i oljepåfyllningsöppningen och häll upp till tre liter färska 10W40 motorolja. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja innan du sätter tillbaka oljepåfyllningslocket.
6

Slå på tändningen och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter att värma oljan till sin arbetstemperatur. Stanna motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan inbyggd i oljepåfyllningslocket. Lägg till lyfter oljan oljenivån vid behov. Lägg inte till mer än 3,5 liter olja i motorn. Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket in i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107239.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.