Hur Synkronisera Jets & förgasare i en 1982 Yamaha 650

Regular förgasaren synkronisering är en ofta bortglömd del av att hålla din 1982 Yamaha XS650 trafiksäkra. Det är en viktig procedur som kommer att se till att motorn får en lika stor mängd luft och bränsle från sina dubbla förgasare. Synkronisering testas genom att kontrollera vakuumnivåerna båda förgasare med en kvicksilver fylld manometer före justeringar kan göras. En obalans mellan vakuumnivåerna är ett tecken på att förgasarna 'gasspjällen inte öppnas jämnt. Jobbet är inte så svårt som det låter och kan normalt slutföras inom 15 minuter. Saker du behöver
Tändningsnyckelns
Manometer
Platt-head Socket skruvmejsel
ställa
Visa fler instruktioner
1

Placera motorcykeln på centrum står och starta sin motor. Låt din motorcykel värma upp genom att låta den gå på tomgång i stället för tre till fem minuter. Stanna motorn när den har värmts, låt den svalna något i ytterligare fem minuter.
2

Lås din motorcykel säte, med tändningsnyckeln, lyft den till en helt öppen position. Skruva gasen tankens monteringsbult, som finns under den främre delen av sätet, med hjälp av en hylsnyckel och en 12-mm hylsa. Vrid petcock ventilerna enligt båda sidor av bensintanken till "Off" läge, dra bränsleledningar bort av ventilerna. Lyft den bakre delen av gastank upp och dra sedan bort den från din motorcykelns ram.
3

Dra av vakuum lock av båda förgasare 'inloppsrör, som ligger mellan förgasare och motorns topplocket. Sätt din manometer s vakuumledningar på insugningsrören "vakuum hullingar.
4

Starta motorn och låt den gå på tomgång i 30 sekunder så att vakuumet i din manometer för att utjämna. Ta del av kvicksilverhalterna i båda manometern s mätare. Helst ska de kvicksilverhalterna vara jämnt centreras inom mätarna. Om kvicksilverhalterna är ännu, stoppa motorn och ta bort din manometer.
5

Justera förgasare "synkronisering, med hjälp av en platt skruvmejsel. Sätt din skruvmejsel genom toppen av din motorcykelns ram tills den når synkroniseringen skruven placerad mellan de båda förgasare, placerade på sidan av den högra förgasaren. Vrid synkronisering skruven med skruvmejseln från sida till sida tills kvicksilverhalterna i din manometer är jämnt centrerad mellan mätarna.
6

Stanna motorn och koppla bort manometer s vakuumledningar från förgasaren s inloppsrör. Plugga vakuum lock på plats på insugningsrören "vakuum hullingar. Skjut bränsletanken över motorcykelns ram och på dess monteringsposter nära styret. Sänk tanken på ramen och skruva sin monteringsbulten på plats med din 10-mm hylsa och hylsnyckel. Sänk sitsen och tryck nedåt tills sadellåset klick stängs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110845.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.