Wired Vs. Mag Wheels för en motorcykel

Även magnesium ("mag") hjul var en gång i ropet för prestanda motorcyklar, de har gått i stort sett ur bruk till förmån för metalltrådshjul, eller liknande utseende men starkare aluminiumfälgar. Historia

Wire hjul har använts på motorcyklar eftersom de var motor-färre cyklar. Mag hjul kom på modet för motorcyklar tidigt 1950-tal.
Magnesium Fördelar

Mags var ursprungligen använder eftersom de erbjöd en styvare rida mer gynnsam för prestanda ridning än metalltrådshjul. Magnesium har använts eftersom det är så lätt som aluminium användes på den tiden, men var mycket starkare. Eftersom vetenskapen om tråden hjulet
Wire Fördelar

har funnits i mer än ett sekel, är de material och tekniker konstruktion används högt utvecklad. Wire hjul är bland de lättaste på marknaden, och jämförbara i styrka till alla legeringen.
Flexibilitet

Det faktum att deras ekrar kommer att tillåta cykelns hjul att ändra form och absorberar stötar gör metalltrådshjul idealisk för mer komfort-orienterade åkattraktioner.
Mag Nackdelar

Magnesium är mycket skör och tenderar att spricka när de utsätts för höga belastningar. Magnesium är också mycket brandfarligt, kan flamma upp i händelse av en punktering, och är mycket svår att släcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106083.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.