Hur man bygger en 1980 Suzuki GS 550 Cylinder Front master

Den första generationen Suzuki GS550 byggdes mellan 1977 och 1980, vilket gör GS550 en klassisk maskin med dagens mått. Många på de överlevande exemplen har klarat sig bra under tiden, men alltför ofta kräver en uppfriskande av front-huvudbromscylindern interna delar. Problem förknippade med en gammal huvudcylinder allt från läcker, sticker bromsar eller en total förlust av bromsförmåga. Medan många av fabriken delar som behövs för att bygga om huvudcylindern är inte längre tillgängliga från Suzuki, köpa eftermarknaden rebuild kit innehåller alla nödvändiga delar från de flesta Suzuki återförsäljare. Saker du behöver
plast droppe kläder
Spruta
8 och 14 mm Blocknycklar
Shop handdukar
Hylsnyckel
10 och 14 uttag mm
Plastkärl
stjärnskruvmejsel
Tänger
Interna låsringstången
tunt trä träpinne
Mikrometer
DOT 3 bromsvätska
Air kompressor
bromskolven
Backventil
Spring
Primary cup
Reservoir O-ring
Gummi dammskon
Momentnyckel
M10-by-1.25 Banjobult
Två krossa brickor
ben, 1/4-tums klart plaströr
Visa fler instruktioner
1

Parkera GS550 på en plan, jämn yta, med dess centrum står. Täck motorcykelns bränsletank med plast släpp kläderna för att undvika oavsiktliga utsläpp bromsvätskan.
2

Skruva frambromsen huvudcylindern locket för hand. Dra gummimembran ut ur reservoaren. Suga bromsvätskan ut ur behållaren med hjälp av en spruta.
3

Lossa broms-slang ihåliga skruven från huvudcylindern, med användning av en 14 skiftnyckel mm kombination. Vira en butik handduk runt bulten och broms slanganslutning, och sedan skruva loss bulten för hand. Ta banjo bult och båda brickorna krossa från broms slang. Löst knyta bromsslangen på styret med buntband, hålla den så lodrätt som möjligt för att förhindra att bromsvätska läcker från dess montering.
4

Dra ut sprinten ur basen av den främre bromshandtaget pivot-bult, med en tång. Skruva svängbulten och mutter från huvudcylindern, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa, och ta sedan bort bromshandtaget.
5

Lossa de främre bromshuvudcylindern fäste bultar, med en sockel skiftnyckel och en 10 mm hylsa. Dra huvudcylindern bort från styret. Tappa bromsvätska kvar i huvudcylindern i en plastbehållare.
6

bort båda skruvarna från plattan på undersidan av behållaren, med en stjärnskruvmejsel. Dra behållaren utanför huvudcylindern hand. Avlägsna behållaren O-ringen från kanalen skuren i huvudcylindern kroppen och kassera den.
7

Dra ut boot gummi damm täcker bromskolven bakom bromshandtaget pivot hand. Ta bort den kvarhållande låsringen från huvudcylindern och utnyttjar interna låsringstång. Dra bromskolven ur huvudcylindern s hål. Sätt en tunn träpinne genom den motsatta änden av huvudcylindern och tryck backventilen, våren och primär kopp ur huvudcylindern s hål.
8

Mät befälhavaren cylinderloppet, med hjälp av en mikrometer. Inspektera hålet huvudcylinder för djupa repor, repor eller skrovlig. Byt ut huvudcylindern om den är skadad eller om hålet är större än 0,5547 tum.
9

Rengör huvudcylindern i färskt DOT 3 bromsvätska från en oöppnad behållare. Blås tryckluft genom hålet huvudcylinder och behållaren passager vätska för att rensa ut eventuella hinder.
10

Blötlägg kolven ersättningsbromsbeläggsats, backventil, våren, primär cup och reservoaren O-ringen i DOT . 3 bromsvätska
11

Coat master cylinderloppet med DOT 3 bromsvätska, sedan in delarna i huvudcylindern i följande ordning: primär cup, våren, backventil och bromskolven. Tryck bromskolven i hålet och installera en ny kvarhållande låsring, med hjälp av interna låsringstång. Skjut en ny boot gummi damm över bromskolven.
12

Coat botten vätskebehållare, reservoaren O-ringen och kanalen skuren i huvudcylindern kroppen med DOT 3 bromsvätska. Skjut O-ringen på plats, följt av reservoaren. Skruva reservoaren skruvarna på plats med en stjärnskruvmejsel.
13

Montera huvudcylindern på höger handtag, placera den 2 mm från den högra omkopplaren pod. Dra huvudcylindern fästet bultarna till 6 foot-pounds, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
14

Montera broms slangen på huvudcylindern, med hjälp av en ny banjo bult och brickor krossa. Dra åt banjoskruven till 13 foot-pounds, med en momentnyckel och en 14 mm hylsa.
15

Fyll behållaren med DOT 3 bromsvätska.
16

Bleed den främre bromssystemet för att avlägsna instängd luft från huvudcylindern och broms slang. Placera en två-fots längd 1/4-tums klar plastslang över främre bromsok bleed munstycke. Placera den andra änden av slangen i en plastbehållare. Vrid bleed munstycket ett kvarts varv moturs med en 8 mm kombination skiftnyckel, dra sedan i den främre bromshandtaget för att driva en liten mängd bromsvätska och luftbubblor i slangen. Vrid bleed munstycket ett kvarts varv medsols och långsamt släppa bromshandtaget. Fyll på behållaren med bromsvätska. Upprepa tills slangen fylls med bubbel-fri bromsvätska.
17

Fyll behållaren och sätt tillbaka gummimembranet. Skruva fast behållaren locket på behållaren för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111075.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.