Fyrtaktare FAQ

Motorcyklar har funnits sedan slutet av 1800-talet. De har utvecklats tillsammans med bilar och andra typer av bilar som motorcykel beslutsfattare fortsätter att uppfinna och låna ny teknik för att göra cyklar snabbare, säkrare och mer tillförlitlig. En av de största nyheterna i motorcykel historia är införandet av fyrtaktsmotorer. Även driften av en fyrtaktsmotor motorcykel är en komplicerad process, är det inte svårt att förstå grunderna. Var kommer det Term Four-stroke från?

Termen "fyrtaktare" kommer från motorer som har fyra slag, eller steg, i deras kontinuerliga cykeln när de kör. De fyra slag i en fyrtaktsmotor är intag, kompression, tändning (även kallat förbränning) och avgaser. Varje serie av fyra slag innefattar två rotationer av vevaxeln. Idag, fyrtaktsmotorer är vanliga i bilar, lastbilar, motorcyklar, flygplan och anläggningsmaskiner. Addera Hur fungerar en fyrtakts motorcykel fungera?

En motorcykel med en fyrtakts motorn arbetar på ungefär samma sätt som en bil eller annat motorfordon. Motorn producerar kraft genom att först dra i bränsle och luft (med antingen en förgasare eller elektronisk bränsleinsprutning). Detta är inloppsslaget. Motorns kolven komprimerar då bränslet och luftblandningen i cylindern (kompression), antänds den med ett tändstift (förbränning, vilket resulterar i arbetsslaget) och avluftar resulterande kol och oförbränt bränsle genom en ventil (avgas). Makten stroke kombineras för att driva vevaxeln, som är ansluten till drivhjulen genom överföring och slutväxeln, som på en motorcykel kan vara en rem, kedja eller stel axel.
Hur Många cylindrar har de?

En fyrtaktsmotor kan ha valfritt antal cylindrar. Medan två-, tre-och fyrcylindriga motorer är vanligast på motorcyklar, var encylindriga modeller gång normen. Specialty cyklar kan ha ännu fler cylindrar, allt med en fyrtakts konfiguration. Till exempel använde begreppet Dodge Tomahawk en fyrtakts, 10-cylindrig Dodge Viper motor. Addera Vilka typer av cyklar har fyrtaktsmotorer?

Eftersom gas motorer som använder en fyrtakts är så vanliga, kan de finnas i ett antal olika motorcyklar. Touring modeller, cyklar sport, hackar, cyklar smuts och även motoriserade skotrar och mopeder alla brukar använda en motor med en fyrtakts. Den totala effekten av motorn oftare bestäms av dess deplacement (åtgärder i kubikcentimeter eller kubiktum) och dess inställning snarare än huruvida den använder en fyrtakts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106101.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.