Hur du ändrar bränslefilter i en 2005 Suzuki 500

En 2005 Suzuki GS500F förlitar sig på en enda skärm i bränsletanken för att förhindra att smuts kommer in i motorcykelns bränsle ventiler och förgasare. Som en sekundär försvarslinje, kan ett valfritt inline bränslefilter användas för att fånga skräp som gör det förbi skärmen innan den går in i förgasare "platt kammare, vilket bränsle svält och startproblem. På ett minimum, måste in-line bränslefilter bytas ut årligen för att förhindra att skräp byggs från igensättning av filtret. Dock får extremt dammiga förhållanden och dålig bränslekvalitet kräver mer frekventa förändringar. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
Flat skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
uppsamlingskärl
Rakblad I-line bränsle filter
Två slangklämmor
Visa fler instruktioner
1

Lyft GS500 på dess centralstödet.
2

Ta motorcykelns sits, med sitsen spärren inbyggd i den vänstra sidan av svansen spackling. Ta bort de båda sidopanelerna spackling från motorcykeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
3

Skruva ur skruvarna från båda sidor av fästet vid basen av bränsletanken, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft basen av tanken uppåt för att öppna ventilen bränsletanken, som ligger under den vänstra sidan av tanken. Vrid spårskruven på baksidan av bränsletanken ventil, som vetter mot motorn, medsols med en skruvmejsel tills spåret är vinkelrätt mot ventilens bränsleslangar. Dra både bränsleslangar bort av Ventilutlopp. Lyft basen av bränsletanken uppåt, dra sedan tanken mot baksidan av motorcykeln. Ställ bränsletanken undan.
4

Skruva luften rutan montering bultar, som ligger vid övre bakre hörn luften rutan, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa klämmorna fästa luftkanaler rutan intag till förgasaren inlopp, med en stjärnskruvmejsel. Dra luften rutan bort från förgasarna, sedan dra luften lådan ur motorcykelns ram.
5

Placera en liten uppsamlingskärl under förgasarna. Lossa skruvarna float skål avlopp, på undersidan av förgasare, med en stjärnskruvmejsel. Dra åt dräneringsplugg då flödet av bränsle har stoppat. Följ bränsleslangarna längst ned i förgasarna till deras T-formade splitter. Dra enda slang från splitter bort från botten av rammonterade sekundärt bränsle ventil.
6

Lossa slangklämmorna säkra gamla in-line bränslefiltret bränsleslangen, med hjälp av en stjärnskruvmejsel skruvmejsel. Dra bränslefiltret ut från mellan bränsleslangen. Om GS500 inte redan är utrustad med en in-line bränslefilter, kapa slangen vid dess mittpunkten, mellan slangen inlopp och den T-formade splitter som ansluter till de enskilda förgasare, med ett rakblad.

7

Anslut en in-line bränslefiltret mellan de båda halvorna av bränsleslangen, pekar pilen indikerar filtrets flödesriktningen mot förgasarna. Placera en slangklämma på båda ändarna av bränslefiltret att säkra det på plats, dra åt klämmorna med en stjärnskruvmejsel. Skjut bränsleslangen på bränslekranen utlopp.
8

Placera luften rutan i motorcykelns ram. Skjut luftkanaler rutan intag på förgasaren inlopp. Skruva luften rutan fästbultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Drag luftkanalen klämmor, med en stjärnskruvmejsel.
9

Hook framsidan av bränsletanken under ramens gummidämparen, belägna nära styret. Anslut den större bränsleslangen till bränsletanken ventilens längre utlopp, på höger sida av ventilen. Anslut den mindre slangen åt vänster, kortare utlopp. Vrid bränsletanken ventilens spårskruven moturs med en skruvmejsel tills skruvens slot är parallell med bränsleslangarna. Sänk tanken på motorcykelns ram. Skruva bränsletanken montering bultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
10

Sätt tillbaka sidopanelerna spackling, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln, skjut sadeln baktill tills sitsen låses på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111126.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.