Yttre Fairing Borttagning

De yttre kåpor av en motorcykel är skalen som är fastsatta i ramen på motorcykeln. Två av de viktigaste syftena är att minska luftmotstånd och skydda motorn. De kåpor är ofta gjorda av plast eller glasfiber. Ta bort de yttre kåporna från en motorcykel kan vara en mödosam uppgift. Verktyg

De enda verktyg som krävs för att avlägsna yttre kåpor är en stjärnskruvmejsel och en insexnyckel. Storleken på insexnyckeln beror på märke och modell av din cykel. Motorcyklar tillverkade i USA använder vanligtvis normalstor insexnycklar, medan de som tillverkas övervakar brukar använda metriska medelstora sådana. Den verktygslåda som kom med din motorcykel bör omfatta båda dessa verktyg. Om den inte gör det, eller om du inte har den verktygslåda, kan insexnycklar köpas på någon butik som säljer verktyg. Det rekommenderas, men inte nödvändigt, att du skaffar en handbok för märke och sälja

modell av motorcykeln. Servicemanualen kan erhållas direkt från tillverkaren, eller så kan du köpa en reparationshandbok publiceras av ett oberoende företag (t.ex. Haynes eller Chilton). Detta kommer att ge dig en detaljerad beskrivning av exakt var och hur kåporna är fästa på motorcykeln. Om du tar bort kåpor för att utföra underhåll eller reparationer, kommer det att berätta exakt vilka kåpor behöver tas bort, hindrar dig från att ta bort fler kåpor än nödvändigt för att slutföra jobbet.

Parts diagram kan erhållas från tillverkarens webbplats. Dessa kommer att visa dig vilken hårdvara används för att fästa varje del av kåpan till motorcykeln. Det kommer också att ge artikelnumren av hårdvaran. Artikelnumren kan användas för att köpa ytterligare maskinvara om något saknas eller behöver bytas. Innan man tar bort kåporna
Setup

, måste du räkna ut där du ska sätta dem så att de inte skadas. Placera kåporna direkt på marken är inte tillrådligt eftersom de lätt repas. Lägg ner en handduk eller hitta en slät eller mjuk yta att placera dem.

Kanske det viktigaste att komma ihåg när du tar bort kåporna är att hålla koll på hårdvara som används för att fästa kåpor och där det går . Påsar eller behållare som lätt kan märkas bör användas för att lagra delar. En metod är att placera all hårdvara som går med varje enskild kåpa i en separat påse eller behållare och placera en etikett på det specificera vilka spackling det går med. Detta kommer att kraftigt förenkla uppgiften att installera om kåporna.
Borttagning

Undersök varje kåporna för att avgöra var de är bundna både till cykel och till varandra. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilka kåpor behöver tas bort först. Denna information kan också fås från motorcykeln manualen om sådan finns. Räkna ut vilka kåpor behöver tas bort för att ta bort en (s) du behöver, och bestämma i vilken ordning du ska ta bort dem. Slumpartat borttagning av kåpor kan resultera i avlägsnandet av fler kåpor än nödvändigt, eller i värsta fall, trasiga flikar eller spruckna kåpor.

När du har bestämt i vilken ordning du ska ta bort kåporna, använd Phillips skruvmejsel och insexnyckel för att ta bort bult, skruvar och nitar från kåporna. Plastnitar med en Phillips bör skruvas och sedan niten ska dras ut. Push-in plastnitar bör tryckas ned tills de klickar, och sedan kan de dras ut. Börja med att ta bort alla bultar, skruvar och nitar som fäster kåpan till andra kåpor. Börja med skruvar och nitar på de yttersta kanterna av spackling och arbeta inåt. Ta den största bulten (er) och /eller skruv (ar) fästa kåpan på ramen räcker.

Kåpor är dyra (minst $ 300 per styck och ofta mycket mer) och lätt spruckna, repiga och skadade , speciellt när de är av cykeln. Var försiktig när du tar bort dem. Många kåpor har koll på dem. Dessa används för att hålla kåporna på rätt plats när de är på motorcykeln. Flikar kan lätt brytas av, och du kan behöva ta bort gränsar profilkroppar om flikarna är placerade under dem. Försök att dra flikarna ut bakom kåpan, snarare än att ta bort det, kan resultera i trasiga flikar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106030.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.